‘Yeşilay’ etkinlikleri hafta boyunca sürecek

Van’da çeşitli kurumlar, Yeşilay Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlerken, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından da hafta boyunca eğitsel farkındalık etkinliklerinin sürdürüleceği belirtildi. Dernek Başkanı sosyolog Osman T

VAN 3.03.2022 13:12:10 0
‘Yeşilay’ etkinlikleri hafta boyunca sürecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla sağlık kuruluşları, yerel yönetimler ve ilgili STK’lar çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Etkinlikler 1 Mart günü itibariyle start aldı.

İLK GÜN ETKİNLİKLERİ
Van’da hafta dolayısıyla etkinlik düzenleyen STK’lardan biri de, madde bağımlılığı ve önlenmesi konusunda 2015 yılından bu yana aktif çalışmalarda bulunan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği.
Dernek Başkanı sosyolog Osman Turğut, 1 Mart günü ilk etapta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (Van YYÜ) Gençlik Ofisi’ndeki uzmanlarla bir araya geldiklerini ve etkinlik planlaması gerçekleştirdiklerini söyledi.

ETKİNLİK TAKVİMİ
Hafta boyunca düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili bilgi veren Turğut, “Zararlı alışkanlıklarla mücadele adı altında Türkiye’de 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanıyor. Biz de dernek olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 1 Mart günü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (Van YYÜ) Gençlik Ofisi’ndeki uzmanlarla bir araya geldik. Bu konu hakkında sağlıklı yaşam beceri eğitimleri çerçevesinde hafta içinde orada farkındalık bilinçlendirme çalışmaları başlatacağız.” dedi.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ETKİNLİK
2 Mart günü Edremit ilçesinde öğrencilere yönelik farkındalık eğitimleri düzenlediklerini ifade eden Turğut, etkinlik takvimiyle ilgili şu bilgileri aktardı:
“2 Mart günü Edremit Kız Meslek Lisesi’nde konuyla ilgili sunum gerçekleştirdik. 3 Mart günü(bugün) yine Edremit belediyesinde, zararlı alışkanlıklarla mücadele eğitimlerimiz var. 4 Mart Cuma günü de Van Büyükşehir Belediyesinin Hacıbekir Kültür Merkezi’nde organize ettiği madde bağımlılığı ile önlemeye yönelik farkındalık eğitimleri yapacağız. Gelecek hafta da Edremit Belediyesinin organize ettiği, ailelere yönelik eğitimlerimiz olacak. Halide Edip Kız Anadolu Lisesi’nde de öğrencilere yönelik çalışmalarımız olacak. Cumartesi günü Tutku FM’de ve TRT GAP radyosunda madde bağımlılığı konusunda dinleyenleri bilgilendirme sohbetlerimiz olacak.”

“EBEVEYNLER BİLGİLENMELİ”
Sigara başta olmak üzere madde bağımlılığını önlemede ebeveynlere büyük iş düştüğünü belirten Turğut, şunları söyledi:
“Ailelerin konuyla ilgili bilgili ve gözü açık olmaları gerekir. Madde kullanımı, toplumun sadece bazı kesimlerini etkileyen bir problem değil, herkesin başına gelebilecek bir şey, benim çocuğum kullanmaz demek yerine, kullanırsa n
sıl anlarım ve ona nasıl yardımcı olabilirim diye çırpınması gerekiyor. Ebeveynler konuyla ilgili bilgilenmeli, maddeleri ve etkileri tanımalı, böyle bir durumla karşılaştıklarında erken müdahale edebilmeli.”

Haber: Adil HARMANCI