Yerli yabancı binlerce insan Van'da: Oteller yüzde yüz dolu!

‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ olarak Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday olan Van Kahvaltısının hazırlıkları sürerken Türkiye’den ve Dünyadan binlerce insan Van’a akın etti. Van’da faaliyet gösteren otellerde n

VAN 1.06.2014 13:16:29 0
Yerli yabancı binlerce insan Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ olarak Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday olan Van Kahvaltısının hazırlıkları sürerken Türkiye’den ve Dünyadan binlerce insan Van’a akın etti. Van’da faaliyet gösteren otellerde neredeyse yer yok.
 

Haber: Gönül DEMİR/Van Bülten


 
Van’da otellerin yüzde yüz dolu olduğu gözlemlenirken, otel sahipleri Guinness’e girecek Van kahvaltısının Van için bir şans olduğunu ifade ediyor. Otellerin yüzde yüz dolu olduğunu ifade eden otel sahipleri, otelde konaklayan yerli ve yabancı misafirleri otele ait servislerle kahvaltının verileceği alana götüreceklerini belirttiler.

Dışarıdan Van kahvaltısı için gelen ve konakladıkları hotellerdeki son durumu öğrenmek için Menua Hotel'i Müdürü Oktay Faydalı, Grand Hotel'i Müdürü Ali Savaşkol ve Urartu Hotel'i personeliyle görüştük.
 


Menua Hotel'i Müdürü Oktay Faydalı, Van kahvaltısı  Guinness rekorlar kitabına girmek için İzmir Ticaret Odası’ndan, Diyarbakır, Adana ve ilçelerden çok sayıda gurubun Hotele geldiğini dile getirdi. Faydalı; “Hotelin şuan yüzde, yüz dolu olduğunu boş yerlerinin olmadığını düzenlenen organizasyonun Van için çok önemli bir tanıtım ve isim olacağını belirtti. Hotelde bulunan misafirlerini kahvaltının yapılacağı alana Hotelin servisleriyle misafirlerini götüreceğini, Turizm açısından Van'ın geleceği açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu bütün çalışanlarıyla orada olacağını söyledi.
 

Grand Hotel'i Müdürü Ali Savaşkol ise, Van için yapılan bu rekorun önemli bir tanıtım olacağını belirterek,  bölge Turizmine etkili olmasının yanı sıra tüm dünyada ses olacağını ifade etti. Otellerinde yer olmadığını kaydeden Savaşkol, durumdan çok memnun olduklarını dile getirdi.
 

Urartu Otel’i ise otellerinin dolu olduğunu, Edirne Ticaret Odasından 24 kişilik gurubun geldiğini belirterek, rekor kırılmazsa bile bunun Van için çok değerli bir çalışma olduğunu olduğunu ifade etti.