Yerleri değişiyor!

Mart ayı başında askıya çıkar yeni imar planına göre devlet kurumlarının yapılacağı yerler de belli oldu. Yeni İmar Planında Van Valiliği, Van Atatürk Şehir Stadı'nın olduğu yere yapılacakken, Emniyet Müdürlüğü şu andaki Karayo

VAN 1.04.2013 11:29:18 0
Yerleri değişiyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van´da hergün binlerce vatandaşların resmi işlemleri nedeniyle uğradığı devlet kurumlarının yeni yerleri de belli olmaya başladı. Mart ayı başında askıya çıkan imar planıyla birlikte bütün devlet kurumlarının yerleri değişiyor. Yeni imar planına göre İl Müftülüğü yıkılan eski Emniyet binasının yerine yapılacak. Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğünün bulunduğu alana, Van Valiliği Van Atatürk Şehir Stadı’nın bulunduğu alana,  Karayolları ve DSİ Müdürlükleri de Edremit´te yapılacak. Van Belediyesi hizmet binası ise Hacıbekir Mahallesi´nde yapılacak.

"VALİLİK ŞEHİR STADININ YERİNE TAŞINACAK"
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Şemsettin Bakır, eski emniyet binasının bulunduğu alanın İl Müftülüğüne verilmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Müftülük binasının vatandaşın pek uğradığı bir kamu kurumu olmadığına işaret eden Bakır, aynı şekilde eski TCK´nın da bulunduğu 80 bin metrekarelik arazinin Emniyete verilmesinin de doğru olmadığını savundu. Bakır, "Bu alana büyük eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri yapılabilirdi. Ancak yine şehrin göbeğine görkemli emniyet binası yapacaklar. Panzerlerin, silahlı kolluk güçlerinin görüntüsü orta yerde duracak. Bu görüntü bile turizm kenti olma iddiasındaki Van için hiç uygun değil. Emniyet binasını Adliye´nin yanına yapmaları da bilinçli bir tercihtir. Emniyet kesinlikle şehir dışında olmalı. Şehir içinde bu kadar büyük emniyet binası olmaz. Türkiye barış sürecine girdi. Pasaport, trafik işlemleri için küçük karakollar yapılabilir şehir içinde. Valilik binası stadın oraya yapılıyor ama stadın da Erek dağı eteklerine yapılması çok sağlıklı değil. Zaten Karayolları ve DSİ Van Gölü sahillerini yıllardır işgal ediyor ve yeni imar planında da yine işgali sürdürecekler." diye konuştu.
Haber: Oktay CANDEMİR