Yenitürk ve Uçar'dan önemli açıklamalar…

B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve Teknik Direktör Feyyaz Uçar gazetemize konuştu. Kulüp Başkanı Yenitürk, B.Vanspor'un başarısı için şehirdeki tüm kesimlerin destek sunması gerektiğini söylerken, Teknik Direktör Feyyaz Uçar

VAN 26.07.2018 10:31:30 0
Yenitürk ve Uçar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Salih Deniz

    Yeni sezon öncesi gazetemize konuşan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve Teknik Direktör Feyyaz Uçar, takımın son durumu ile ilgili önemli bilgiler verdiler.

   Takımın başarısı için kentteki her kesimden destek sunulması gerektiğini anlatan ikili, yeni sezonda şampiyon olmak için her yolu deneyeceklerini anlattılar.
 

 

    YENİTÜRK: YENİ TRANSFERLERİMİZİN FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUZ
   Yeni sezona önceki sezon sonu itibariyle başladıklarını belirten B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Hocamızın da yardımıyla hazırlıklarımıza zaten geçen sezon sonu başlamıştık. Takımın bir bölümünü zaten ayarlamıştık. Bazı oyuncularla konuştuk, anlaşamadık. Bazıları başka takımlara gitti. Arkadaşlarımızın bir kısmı ile anlaştık. Sonraki süreçte yeni transferler yaptık. Transfer çalışmalarımız sürüyor. İnşallah kampta birinci ligden, süper ligden takımlarında yer bulamayan bazı isimlerle de anlaşmayı düşünüyoruz. Şu anda takımın iskeletini kurmuş durumdayız. Ama yine eksikliklerimiz var. Onları da inşallah tamamlayacağız. Stoper ve forvet eksikliklerimiz söz konusu. Feyyaz Hocamın görüşmüş olduğu, Beşiktaş, Antalya, Bursa, Konya gibi takımlardan bazı genç oyuncular transfer edebiliriz. Bu takımların hocaları ile görüşmelerimiz oluyor. İnşallah güzel müjdelerimiz ve sürprizlerimiz olacak. Taraftarlarımızın beklentisi çok. İnşallah mahcup olmayız. Geçen yıl bildiğiniz gibi şansızlıklar oldu. Bazı oyuncularımız sakatlandı. Bazı maçlarda istenmeyen sonuçlar alındı. Umarım bu sezon daha farklı ve bizim açımızdan daha iyi bir sezon geçiririz. Hedefimiz tabii şampiyonluk" dedi.

 

   YENİTÜRK: İLK MAÇIMIZDA KÖKLÜ VE GÜÇLÜ BİR TAKIMLA KARŞILAŞIYORUZ
   İlk maçın Van'da Karşıyaka ile olmasının kendileri açısından iyi olduğunu belirten Yenitürk, "İlk maçımız Van'da. Karşıyaka'nın eski ve güçlü kadrosu duruyor. İlk maçı evimizde, ülkenin köklü bir takımı ile yapmamız, hocamız da diyor daha iyidir. İnşallah birinci maçımızı kazanarak taraftara büyük moral veriyoruz. Erzurum'da kampımızın güzel geçecek olmasını umuyoruz. Kamp sonrası Van'da bir açılış maçı planlıyoruz. Basının da aracılığıyla bu açılış maçına herkesi davet edeceğiz. Takım otobüsünü çarşı merkezinde dolaştırarak bu maça katılımın yüksek olmasını sağlamaya çalışacağız. Halkımızın, esnaflarımızın, işadamlarımızın, basının ve taraftarların desteği olmazsa, başarı olmaz" diye konuştu.
    Stadın kapalı tribünlerinin yıktırıldığını anlatan Yenitürk, "Şimdi yeni portatif tribünler yapılıyor. Sayın Valimizle konuştuk. Güzel bir stat olsun istiyor. Soyunma odaları, hakem odaları… Çünkü uygunluk belgesi de alındıktan sonra maçlara başlanabilecek. Sayın Valimiz de söylüyor, 'derme-çatma bir şey olmasın' diyor. Yeni stadyumumuz bittikten sonra, burasının da merkez ilçe stadı olarak kalması isteniyor. İnşallah güzel gelişmeler olacak ve bizler de Vanspor olarak amacımıza ulaşacağız" ifadelerini kullandı.
   

 

      FEYYAZ UÇAR: 14 YENİ TRANSFER GERÇEKLEŞTİRDİK!
    Geçen sezonki takımdan bu sene de faydalanabileceğimiz 6-7 arkadaşımızı takımda bıraktık. Başkanımızın desteğiyle 14 yeni transfer yaptık. Hedefimiz bu sene şampiyonluk. İlk maçımızın Van'da olması seyirci açısından avantaj. Ama genelde ilk maçlar zor. İnşallah üstesinden geliriz. Van'da olmaktan mutluyuz" dedi.
   Geçen yıl takımdaki eksiklikleri iyi belirlediklerini, bu sezon aynı sıkıntıların olmaması için önlemler almaya çalıştıklarını söyleyen Feyyaz Uçar, "Takımı kurarken bazı mevkilerdeki sıkıntıları göz önünde bulundurarak transferleri yapıyoruz. Şu anda elimizde bir takım mevcut. Başkanımızın iyi niyetiyle inşallah birkaç yeni takviye ile takımımızı daha güçlü bir duruma getireceğiz" şeklinde konuştu.
    Karşıyaka ile ilk maçta oynamanın avantaj olduğunu vurgulayan Uçar, "Onlar takımlarını korudu. Bence ilk maç avantaj. Çünkü Karşıyaka sonraki maçlarda daha güçlü bir duruma gelebilir. Biz de bir aksilik olmazsa bu maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

   

     UÇAR: GRUBUMUZDA GÜÇLÜ TAKIMLAR VAR
    Grupta güçlü takımların olduğunu anlatan Uçar, "Yeni Ordu, Erok, Düzce, Karşıyaka şimdi görünürde iyi takımlar. Transferler yapıyorlar. Ama umulmayan bazı takımlar da başarı çıtasını yakalayabilir. Biz kendi gücümüzü artırmak istiyoruz. Bizler kazandıkça taraftarın sayısının artacağına inanıyoruz. Taraftar kitlesini heyecanlandırmak lazım. Vanlı taraftarlar ülkenin her tarafında var. Biz kazandıkça her şehirdeki taraftar kitlesinin de maçlara gelme şevki artacak" ifadelerini kullandı.

     Erzurum kampının 15 gün süreceğini anlatan Feyyaz Uçar, "Erzurum'da kendi grubumuzda olmayan 4 takımla hazırlık maçı yapacağız. Bu takımlarla yapacağımız maçlarda eksikliklerimizi daha iyi göreceğiz" diye konuştu.
    Zamanında birlikte oynadığı şimdi hocalık yapan isimlerle irtibat halinde olduğunu ve B.Vanspor'a yeni genç oyuncular kazandırmanın peşinde olduğunu söyleyen Feyyaz Uçar, "Bir dönemler birlikte top oynadığımız ve şimdi hocalık yapan arkadaşlarla görüşüyorum. Onların da desteğiyle takıma bazı genç oyuncular takviye etmek istiyoruz. İnşallah eksik gördüğümüz mevkileri tamamlayarak bu takımı çok daha iyi bir konuma getireceğiz" ifadelerini kullandı.