Yenitürk: "Vanspor'un güç birliğine ihtiyacı var"

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, aday olunmadığı için ertelenen olağanüstü kongreyi değerlendirdi. Yenitürk, "Bir aday çıkmasını arzuluyorduk. Ama aday çıkmadığı için kongre ertelenmiş oldu. Vanspor'un yeni bir gü?

VAN 11.06.2021 11:06:56 0
Yenitürk: "Vanspor'un güç birliğine ihtiyacı var"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Önceki gün yapılması planlanan Vanspor olağanüstü kongresi, çoğunluk sağlanmasına rağmen, yeni bir yönetim için aday olmadığından ertelendi.

Haftaya Çarşamba gününe ertelenen kongreyi değerlendiren Kulüp Başkanı Yenitürk, kentteki dinamiklerin harekete geçmesini istedi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Kongremizde çoğunluk da sağlandı. Ama aday çıkmadı. Bizler bir veya birkaç aday çıkmasını istiyorduk. Olmadı. Haftaya kadar umarım yönetime aday isimler çıkar. Vanspor'a sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz zaten açıklama yapmıştık. Tek başımıza bu işi götüremeyeceğimizi açıklamıştık. El birliğiyle yeni bir yönetim oluşturulmalı. Gerekiyorsa bizler de bu yönetimin içinde olabiliriz. Ama tek başımıza bu işi yapamayız. Geçen yıl da benzer sıkıntılar yaşadık. Kaç kez sorumluluk üstlendik. Ama olmadı. Bakın tüm sıkıntılara rağmen play-off'a çıktık, ama elendik" dedi.

"VANSPOR'UN BİR ÜST LİGE ÇIKMASI İÇİN DESTEK ŞART"

Güç birliği ile Vanspor'un TFF 1. Lig'e yükselmesinin zor olmayacağını anlatan Başkan Yenitürk, "Vanspor eğer iyi bir ekip olursa inanıyorum ki bir üst lige çıkar. Zaten Birinci Lige çıkarsa artık kimseye ihtiyacı da kalmaz. Çünkü Vanspor'un sabit gelirleri olacaktı. Bu takımın güç birliğine ihtiyacı var. Yoksa bir Servet Yenitürk ile olmaz. Bu kentin dinamiklerinin takıma sahip çıkması gerekir. Eğer aday varsa bizler her konuda onlara destek vermeye hazırız. Ama tek başına inanın bu takımı götürmek çok zor. STK Başkanları, mülki idare, yerel yönetimler, işadamları ve Vanspor sevdalıları bu takıma destek sunmalıdır. Başkanın kimin olduğu önemli değil. Önemli olan bu takımın başarısıdır. Vanspor, Van'ın en önemli değerlerinden biridir. Bu değeri yalnız bırakmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Gençlik Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na da seslenen Başkan Yenitürk, "Sağ olsunlar Van'a 250-300 milyonluk spor yatırımları yapıyorlar. Bu yatırımlar arasında Vanspor'a da belli bir pay ayrılmalıdır. Çünkü Vanspor bu kentin olmazsa olmazıdır. Yıllardır bu Vanspor'un bünyesinde, hentbolu, voleybolu, dağcısı, güreşi, boksu vs. birçok branş var. Bu tesislerde sporcular yetişecektir. Vanspor şimdi 16 Haziran'da kongresini yapacak. Umarım yeni aday veya adaylar çıkar. Bu takıma sahip çıkar. Biz de Vanspor'u elimizden tersiyle bir tarafa itmiş değiliz. Bekleyip, göreceğiz. Umarım bu takım güç birliğiyle iyi noktalara gelir" şeklinde konuştu.