Yeni terör örgütlerine hazır mısınız?

Erem Şentürk

VAN 20.09.2015 10:28:28 0
Yeni terör örgütlerine hazır mısınız?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PKK, bilindik ideolojik eylem sınırını aşalı çok oldu. Bugün geldiği nokta insanlık suçu seviyesinde trajik katliamlar. Doğan ve FETÖ medyasının en çok zora düştüğü yer burası. Demirtaş’ı tevil edemiyorlar. Saz numarası, terlik numarası bu kadar büyük katliamları tevil etmeye yetmez.

PKK’nın mahalleleri işgal edip vatandaşları rehin aldığı dönemlerde sokakların mayınlanması, sivillerin katledilmesi ve bu faaliyetler sırasında HDP’li belediyelere ait araçların kullanılması gibi ortaya çıkan görüntüler, bu durumu “uluslararası insanlık suçu” noktasına taşıdı artık. Demirtaş’ı baskı altına alan bu trajik basınçtan kurtarmak zorundalar. Lakin PKK devam ettikçe batıyorlar.
PKK eylemlerine son veremez, devam etmek zorunda. Devam ettikçe, Demirtaş ezildikçe eziliyor. O kadar emek verilen, para ve zaman harcanan “tasarlanmış siyasi figür” Demirtaş karakterini, bu dakikadan sonra bu bataklıktan çıkarmak artık imkânsız.

PKK durduğu anda Batılı patronlar, Kandil’in ümüğünü sıkar, bir kenara koyarlar. Batı, Kandil’i ezmeye başladı mı, Türkiye’ye sığınmacı diye gelir mağaralarda kalan son birkaç militan, o derece ezerler.

Öte yandan, PKK’nın sırf Demirtaş’a laf gelmesin diye “seçim çalışması” olarak eylemsizlik haline geçme numarasını kimsenin yutmayacağını biliyorlar. İsteseler de duramazlar zaten. Çünkü durdukları anda bunun adı yenilmek olacak. Dururlarsa PKK tabanında pes etmek olarak okunacak. Durdukları anda PKK’lı gençler, bunu “PKK bitti” olarak anlayacaklar. Durdukları anda korkuyla kurdukları diktayı ellerinden kaybedecekler. Duramazlar!

Duramazlar; çünkü dururlarsa örgüte katılım da düşmeye başlar. Bu kadar büyük bir zayiat verdikleri dönemde, PKK’nın durması insan kaynağının kuruması demek ayrıca.

Durmazlarsa da Demirtaş’ı gömecekler.

Ne yapılacak peki o zaman? Hem eylemlere devam et hem de Demirtaş’ı baskıdan kurtar çözümü.

eremPKK başka, YDG-H başka, HDP başka; hatta Demirtaş bambaşka demeye başlayacaklar. Yarından itibaren eylemleri üstlenen örgüt adları değişecek. Örgütleri iyice tanıyalım ve ezberleyelim diye diğer alt yapılanmalar başka bir örgütmüş gibi anlatılacak. PKK kendi içinde “kontrol sorunu” yaşıyor diyecek bir kısmı. Doğan medya daha çok sanki teröre karşı haber yapıyormuş numarasıyla diğer örgütlerin geçmişi ve eylemleri hakkında haber ve köşe yazıları yayınlayacaklar ki, biz iyice başka bir örgütmüş gibi ezberleyelim. Ellerinde kullanabilecekleri 6 farklı alt yapılanma zaten şu anda mevcut. Ek olarak yenileri de kurulabilir.

Terör siyasetini hepimizin öğrenmesi gerekiyor. Basit tedbirlerle yaptıkları en ince tuzakları bile boşa düşürebiliriz. Mesela bu konuda Doğan ve FETÖ PR çalışmasına başlamadan önce, PKK’nın alt kolları olan HDP ve diğer yapıların hepsine ortaklaşa bir isim bulunmalı ve haberlerde onların ajansları nasıl servis ederse etsin bütün terör haberlerinde bu ortak isim kullanılmalı.
PKK katliamı, PKK mitingi, PKK açıklaması, PKK seçim çalışması, PKK’nın adayları gibi. Biz bunu yapmazsak onlar, “YDG-H eylem yaptı, PKK ateşkes ilan etti, HDP barış dedi” diye algı yönetimi yapacaklar.