Yeni spor; Beybol!

Van Büyükşehir Belediyesi, Van'da Beden Eğitimi Öğretmeni olan Beyhan Demir tara-fından dünya sporuna yeni eklenen 'Beybol' oyununun tanıtılmasına sponsorluk yaptı.

VAN 2.07.2015 13:21:37 0
Yeni spor; Beybol!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erciş Fen Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Beyhan Demir tarafından dünyada ki mevcut spor branşlarına bir yenisini ekleyerek 'Beybol' adını verdiği oyununun patentini aldı. Van İskele YİBO Kapalı Spor Salonu'nda Van Büyükşehir Belediyespor ve Erciş Belediyespor'un katkılarıyla oynanılan oyun beğeni topladı. Tanıtımı için Van Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu 'Beybol' oyunu için ayrıca belediye tarafından öğrencilere forma ve spor ayakkabıları hediye edildi.

Yapılan maç sonrası oyun hakkında bilgi veren Demir, oyunun uzun bir uğraş sonrası ortaya çıktığını ve bunun için 1 yıl boyunca kendisinin çalıştığını söyledi. Oyunun kuralları ve nasıl oynandığı hakkında da bilgi veren Demir, "Beybol'un diğer bütün spor branşları gibi temel kuralları var. Beybol, hücum, savunma ve avlanmaya yönelik bir oyundur. Altışar kişilik iki takım halinde oynanan oyunda altı tane de yedek oyuncu bulunuyor. Voleybol sahasına benzer ancak farklı bir şekilde oynanılan oyun, 9 hakem tarafından yönetiliyor. 1, 2, 3 ve 5 sayılık atışlı sayılardan oluşan oyun, 5 setten oluşup her set 50 sayıdan oluşuyor ve setlerin beşte üçünü alan maçı kazanıyor" dedi.

Yapılan bilgilendirme ardından, maçlara katılım yapan öğrencilere Van Büyükşehir Belediyesi tarafından forma ve spor ayakkabılarının bulunduğu hediyeler verildi.

/Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -