Yeni parti

Abdurrahman Dilipak

VAN 15.10.2014 16:45:24 0
Yeni parti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Semiramis ne demek ya da bu isim nereden geliyor? Asur kralı Ninus’un eşi. Güzel, ihtiraslı, iktidar hastası bir kadındı.. Sihire, büyüye tutkundu. İktidarı ele geçirmek için kocasını öldürdü ve imparatoriçe oldu. Hikâyenin devamı daha da ilginç. Hani şu Matrix’e konu olan, Süleyman Mabedi’ni yıkan Nebukadnezar’a kadar, Marduk ve Niburi’ye kadar uzanır bu hikâye.. Efsane Babil’den Van’a kadar uzar.. Efsaneye göre Semiramis bir ordu komutanı ile evlidir ama bu evliliğini gizler. Kral ve Başkomutan olan bu savaşçı kadını tanımak ister ve sonra da onunla evlenir. Subay eşi buna ses çıkartmaz. Başkomutan komutanı, Semiramis de başkomutanı öldürür ve tahta geçer. Babil’i imar eder ve ardından eğlence ve fuhuş merkezine çevirir. Kocasından hamile kalır ama çocuğu istemez. Başka bir yere gönderir ve kendi öz çocuğunu öldürmek ister ama, öldürmek üzere gönderdiği kişi görevini yerine getirmez. Daha sonra bu çocuk Ninyas adı ile Semiramis’in karşısına çıkar. Semiramis dişiliğini kullanarak çok yakışıklı ve iyi bir savaşçı olan Ninyas’ı elde etmek ister. Ama yalnız kaldıkları bir anda onun kendi oğlu olduğunu anlar.. Her iki taraf da birbirini tanır. Yine her iki taraf birbirini öldürmek için planlar yapar. Ama bu planların hiç biri gerçekleşmez.. Ve bir gün Semiramis ortadan kaybolur. Bir daha da kendinden haber alınmaz.
Nevval Sevindi, Semiramis 1 yatında konuşulanları ve katılanları 12.10.2014’de Odatv’de açık açık yazdı. Yazıda yeni bir siyasi oluşumdan söz ediliyor. Ben de aylardır bunu yazıp duruyorum.

Bu işin Semiramis mitolojisi ile ne ilgisi var derseniz, sözü edilen bu yeni oluşum toplantısı “Semiramis 1” yatında yapılmış. Basında yer alan habere göre Cemaat-Hükümet kavgası sırasında AK Parti’den ayrılan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal gibi politikacılar ile Mehmet Baransu ve Nevval Sevindi gibi bazı gazeteciler Ortaköy Kuruçeşme sahilinde demirli “Semiramis 1” isimli teknede toplantıda görüntülenmişti. Ertuğrul Günay’ın da adı geçti ama o İstanbul dışında idi.

Nevval Sevindi “Milli Parti mi kuruluyor?” başlıklı yazısında yeni bir oluşumdan söz ediyor.. Yeni oluşumun paydaşları Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP dışındaki “Ekmek için ekmel” kampanyasına destek verenler.

Nevval hanım niye bu kadar öfkeli ise, yeni bir siyasi oluşum için birileri bir araya geliyor ve bir gazeteci de bunu haberleştiriyor.. Bu hanım gazeteciye göre “Havuz medyası tarafından servis edilen “HSYK seçimlerinden bir gün önce gizli toplantı” haberi gazeteciliğin jurnalcilik ve kara propaganda haline geldiğinin belgesidir.” Ve devam ediyor: “İnsanlar bir araya gelmek için iktidardan izin almak zorundalar, yoksa iftira ile servis edilebilecek propaganda malzemesi olacaksınız!” Sanki böyle diyen biri var..

İdris Bal bir buçuk yıldır çeşitli kesimlerle görüşmeler yapmaktaymış. Yani projenin geçmişi 1,5 yıl öncesine dayanıyor. Bal, 1500’den fazla insanla yüz yüze görüşmüş. Bu toplantıya 60 kişi davet edilmiş. Nevval hanım “Semiramis 1 adlı, kıyıya bağlı bir teknede toplantıya “gizli” demek için aklını peynir ekmekle yemiş olmak lazım” diyor ama görüntü çekilmesini engelleyen kişi öyle demiyor. Neyse, “Toplantıya eski İçişleri Bakanı Milletvekili İdris Naim Şahin, Büyük Birlik Partisi, Doğru Yol, Yeni Oluşum gibi partilerden temsilcilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarından, STV, Aksiyon, Bugün, Taraf gazete temsilcileri, bazı serbest meslek sahipleri ve vatandaşlar toplantıya katılmışlar.” “Milli bir parti kurma isteğinin konuşulduğu toplantıda herkes vatanın elden gittiğini, ordu dahil tüm kurumların yerle bir edildiğini, yolsuzluğun tavan yaptığını, terörün son günlerdeki vahşetini endişe içinde dile getirdi. Devletin bekası için bir şeyler yapmak gerektiğini herkes söyle”miş. 

Yani gemidekiler “halaskaran zabit” olmaya aday kişiler. Bal’ın tesbitlerine göre “Psikolojik savaş ustası olan iktidar PKK terörünü güçlendirdi. Bu yoz siyaset değişmelidir. Türk siyaseti bir Rönesans’a, bir reforma ihtiyaç duymaktadır. Kişilerin özel istekleri üzerinden siyaset bitmelidir. Toplumun bilgi edinme hakkının tamamen gasp edildiği, bir çok yasal mevzuatın bile çarpıtıldığı suiistimal edildiği bir Türkiye”den söz etmiş konuşmacılar..

“Güven duygusunu kaybetmiş bir toplumun itibar arayışının sesleri”ymiş konuşulanlar. Konuşmalar milli iradeyi bir tek siyasi partiye indirgemesinin yıkıcılığından yakınmışlar.

“Eski Büyük Birlik Partili kişi de Anadolu’da herkesin mutsuz olduğunu vurgula”mış. “Büyük bir baskı altında tutulduklarını, Anadolu’nun bir ses beklediğini anlattı. Anadolu’nun ümit gördüğü isimlerle siyaset yapılması, temiz kadrolarla temiz siyaset ihtiyacı dile getir”miş.

2015 seçimlerinin “son şans” olduğunda hemfikir olan katılımcılar, AK Parti bu seçimde de kazanırsa totaliter bir yapı kurulacağının bilincindeymişler. Nevval Sevindi’nin gözlemlerine göre “Milli bir parti’nin, yok edilen milli değerlerimizle birlikte Türk milletinin ayağa kalkması için yeteceği, herkesin bir şeyler yapma isteği ile oraya geldiğini anladım. Toplum AK Parti despotluğundan, baskıcılığından, yalancılığından bıkmış”

Semiramis buluşması, Semiramis’teki çatı lobisi için bir şans vesilesi değil, talihsiz bir buluşma olarak Ecevit’in Güneş Motel buluşması gibi hep hatırlanacak.. Birileri Ecevit’e şefaat etme hayali kurmadan önce keşke onun yaşadıklarından ders alsa da müntesiplerini uyarsaydı. Ama geçmiş olsun.. 

Siyaseti yeniden dizayn etmek için gizli ve derin bir el boş durmayacak.. Erdoğan’ın Lawrence uyarısı, sakın Arap ülkelerini dizayn eden derin güçlerin şimdi Türkiye’de siyaseti dizayn etmek için devrede olduğunu ima anlamı taşımasın. Dünün Arap aşiret reisleri ile bugünkü siyaset ağaları aynı filmin remixi olmasın.

E, Halep orda ise arşın burada.. Az kaldı, milletin iradesi sandıkta belli olacak..

Pensilvanya destekli olduğu anlaşılan Halaskar Zabitan’ın Semiramis buluşması ilk buluşma değildi. Son buluşma da olmayacak. Durmak yok yola devam. Selam ve dua ile..