Yeni Küçük Sanayi Siteleri kurulacak, altyapıları güçlendirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından imalat sanayi sektörünün faaliyet gösterdiği ortak alanların teknolojik, teknik ve fiziki altyapılarının geliştirilmesi

VAN 14.08.2021 21:31:47 0
Yeni Küçük Sanayi Siteleri kurulacak, altyapıları güçlendirilecek!
Tarih: 01.01.0001 00:00

DAKA Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 7 projeyle, bölgeye toplamda 8 Milyon Türk Lirası tutarında hibe desteği sağlanacak.
Mali Destek Programı kapsamında Hakkari, Muş ve Van illerinde “Başkale Küçük Sanayi Sitesine Kavuşuyor”, “Van OSB 3. Etap Yol Altyapısının Güçlendirilmesi ve Sıcak Asfalt ile Yenileme Projesi”, “Bahçesaray Belediyesi Küçük Sanayi İşletme Tesisi”  “Saray İlçesi Küçük Sanayi Sitesi Yapımı Projesi”, “Malazgirt Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi Altyapısının Geliştirilmesi”, “Hakkâri Küçük Sanayi Sitesinin Parke Taşı Döşemesi ile Fiziki Altyapısının İyileştirilmesi Projesi” ve “Muş Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” hayata geçirilecek. 
Projelerin tamamlanması ile birlikte; Van’ın Başkale, Bahçesaray ve Saray ilçelerinde küçük sanayi siteleri kurularak, imalat sanayiye yönelik ortak kullanım alanları oluşturulmuş ve yeni istihdam alanları yaratılmış olacak. Tuşba ilçesinde yer alan Van OSB 3. Etabı’nın yol alt yapısı güçlendirilerek, modernizasyonu gerçekleştirilecek.  
Muş’un Malazgirt ilçesinde Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi’nin, Muş merkezde Organize Sanayi Bölgesi’nin ve Hakkari’de de Küçük Sanayi Sitesinin altyapısı geliştirilerek, kapasite ve olanakları güçlendirilecek.