Yeni Adayları Tanıyor Musunuz?

Van'da 25. dönem milletvekil adayları ve özgeçmişleri

VAN 8.04.2015 12:14:36 0
Yeni Adayları Tanıyor Musunuz?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Burhan KAYATÜRK Kimdir?

Burhan Kayatürk, 23 Ağustos 1970'te Van'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Huri'dir.

Elektronik Mühendisi, İş Adamı; Pakistan Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını American International University'de İşletme Bölümünde tamamladı.

 

Pakistan, Hindistan, Nepal ve Afganistan'da mühendis ve proje müdürü, uluslararası firmalarda danışmanlık ve üst düzey yöneticilik yaptı. Ak Parti’nin Ankara Siyaset Akademisi Başkanı, Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı, Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı Girişimci İşadamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı olarak değişik görevler üstlendi. Pakistan Parlamentosu'nun "Devlet Nişanı"na layık görüldü.

 

23. Dönem Ankara Milletvekili seçildi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Eş Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde AKPM Türk Grubu Üyesi oldu.

İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe ve Japonca bilen Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

 

PROF. DR. ÖMER ÇAHA KİMDİR?

1964 Van Erciş doğumlu olan Prof. Dr. Ömer ÇAHA, evli ve iki çocuk babasıdır.
1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisansını bir yılda tamamladı. 1990 yılında aynı bölümde doktoraya başladı. Doktora çalışması yaparken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Aile Araştırma Kurumu’nda uzman yardımcısı olarak görev yaptı. Burada iki yıl çalıştıktan sonra istifa edip Bilkent Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata atıldı.
1993 yılında Bilkent Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayarak Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve 1996 yılında doçentliğini aldı. Kırıkkale Üniversitesi’nden ayrıldığı Ağustos 1999 tarihine kadar burada bölüm başkanlığı görevinde bulundu. Ağustos 1999’dan itibaren Fatih Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde çalıştı. Burada uzun yıllar bölüm başkanlığı görevini yürüttü. 2004 yılında profesörlüğe yükseldi ve beş yıl boyunca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü.
2012’ın Mart ayında buradan ayrılarak Yıldız Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne geçti. Halen burada öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
1998-2002 yılları arasında ANAR Araştırmanın araştırma ekibinin içinde yer aldı ve çok sayıda araştırmaya imza attı.
2001 yılında Harvard Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak “Din-Devlet” ilişkileri üzerine çalışmalar yapan Çaha, Amerika ve Fransa başta olmak üzere değişik ülkelerde farklı konularda araştırmalar yapmıştır.
2005-2010 yılları arasında Deniz Feneri Derneği’nde gönüllü çalışarak Deniz Feneri Yoksulluk Araştırmaları Merkezi (DEYAM)’ın kuruluşunda yer aldı.
Başından beri Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’in kuruluşuna katkıda bulundu, Dernek adına projeler yürüttü. Halen KADEM’de gönüllü danışman olarak hizmet vermektedir.
2011 yılında siyaset bilimi alanında Türkiye Bilimler Akademisi üyeliğine seçilmiştir.
Halen TÜBİTAK, Sosyal ve Beşeri Bilimler Grup Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapmakta olup aynı zamanda Avrupa Komisyonu Horizon 2020 Türkiye delegesi görevini sürdürmektedir.
İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.
Siyaset düşüncesi, demokrasi, sivil toplum, kadın hareketi, Türkiye’nin siyasi yapısı, sosyal hareketler, siyasi parti ve seçim sistemleri, din-devlet ilişkileri gibi alanlarda uzmanlaşmıştır.
Dünyada 50’den fazla ülkede farklı konularda konferanslar verdi. Çalışmalarının bir kısmı farklı dillere çevrilerek yayınlanmıştır.
Prof. Dr. Ömer ÇAHA’nın, İkisi İngilizce olmak üzere 20’yi aşkın kitabı, yüzlerce Türkçe ve İngilizce makalesi yayınlanmıştır. Yayınları arasında iki şiir kitabı bir de romanı bulunmaktadır.

 

 

Nahide HAKAN Kimdir?

 

 Nahide Hakan kimdir? 

1984 Gevaş Van doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Üniversite yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve fikri topluluklarda görev aldı.
2009-2014 yılları arası Ak Parti Van Kadın Kolları İl Başkanlığı, bir dönem de Ak Parti Van İl Başkan Yardımcılığı yaptı.
Kadın hakları, hukuk nosyonu, hak arama bilinci ve adalet üzerine çeşitli programlara konuşmacı olarak katılan Hakan, Mülteciler ve Kadın hakları üzerine çeşitli çalışmalara imza attı.
İyi düzeyde Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. 

 

 

Faruk ALPASLAN Kimdir?

 

Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyesi

 

1966 yılında Yüksekova’da dünyaya geldim. Van’ın Başkale ilçesinde başladığım ilköğrenimimi Van İrfan Baştuğ İlköğretim Okulunda tamamladım. Van 50.Yıl Orta Okulundaki orta öğrenimden sonra Van Ticaret lisesi’nden mezun oldum. Yüksek öğrenimimi ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladım.

 

Askerliğimi İstanbul 1 Ordu Komutanlığında yaptım. Evli iki çocuk babasıyım.

 

 

Doç. Dr. Hamdullah Şevli Kimdir?

1974 Yılında Van şehrinde doğdu.

Annesi: Gavs-ı Hizâni’nin torunu Seyyid Sultan Veled’in Kızıdır.

Babası: Merhum Feyzullah ŞEVLİ Hocaefendi

Doç. Dr. Hamdullah Şevli küçük yaşlardan itibaren eski VAN Milletvekili olan amcası Şaban ŞEVLİ ile babası merhum Feyzullah hocadan Arapça Dilbilgisi ve Kur’an ilimleri dersleri aldı.

 

İlkokulu Van İkinisan İlkokulu’nda, Ortaokulu Van İmam Hatip Lisesi’nde ve Liseyi Van Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden Mezun oldu. Daha sonra, master ve doktora derecelerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı’nda tamamladı.

 

1996-2010 yıllarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi ve Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.

 

2009 yılında askerlik hizmetini yerine getirdi. 2010 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne geçti. 2011 yılında Doçent oldu. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için yasa gereği 5 yıldır öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden istifa eden Şevli, Fakülte Kurulu Üyeliği ve Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü görevlerini yürütmekteydi.

 

Ayrıca 2014 yılında Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans programına başlamış ve halen yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

 

İyi derecede İngilizce bilen Şevli evli olup, biri kız, diğeri de erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

 

 

Özge BURAK DEĞER Kimdir?

1983 yılında Van’da doğdu. İlk Orta ve Lise öğrenimini Van’da tamamladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olup, yine aynı üniversitede Tezsiz Yüksek Lisansını yaptı.  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ise Türkiye Cumhuriyet Tarihi dalında Tezli Yüksek Lisansını tamamladı.

Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi’nin Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü görevini sürdürmekte olup, aktif bir Eğitimci ve İş Kadını olarak aynı zamanda Van Sanayici ve İş Kadınları Derneğinin Kurucu Başkanlığını ve Türkiye Odalar Birliği VAN TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmaktadır.

2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti Van Milletvekili Aday adayı olup, Van Ak Parti İl Yönetim ve İl yürütme kurulunda görevler almıştır; 2012 yılında Merkez ilçe Koordinatörlüğü,2014 Yılında yerel seçimlerde Tuşba İlçe Koordinatörlüğü, yürütme kurulunda İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Yerel seçim sonrası yeni  il yönetiminde görev alıp, 5. Olağan kongrede görevinden ayrılarak, Milletvekilliği aday adaylığı için çalışmalarına başlamıştır.

İyi derecede İngilizce ve Osmanlıca, orta derecede Kürtçe bilmektedir. Evli olup, Van’da ikamet etmektedir.

 

 

Yakup ALADAĞ kimdir?

1978 yılında Van’ın Çaldıran İlçesinde doğdu, evli dört çocuk babası ilk ve orta okulu Çaldıran’da tamamladı. 2001 yılında Yüzüncü yıl üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Öğretmenliğini bitirdi. 2001 yılından beri Van ve Çaldıran’da çeşitli eğitim kurumlarında başarılı bir şekilde Öğretmenlik ve İdarecilik görevlerini yapmaktadır. Son olarak Çaldıran Lisesi Müdürlüğünden istifa ederek Van Millet Vekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti.

 

 

 

Nizamettin AĞAR Kimdir?

1966 / Özalp, Van doğumlu
Meslek  :  İşadamı, Gümrük Müşaviri

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Özalp'ta tamamladı.

Newport Üniversitesi'nde Uluslararası İş Hukuku Bölümü'nde yüksek tahsil yaptı.

1982-1989 yıları arasında Özalp Merkez, Tepedam, Hazine, Akçagöller, Kocabaşı ve Aşağı Yukarı Ayazca köylerinde sözleşmeli öğretmenlik yaptı.

1989 yılında Odak Gümrük Müşavirlik Şirketi'nde bir süre çalıştı.

1991yılında Selen Gümrük Müşavirliği firmasını kurarak iş hayatına atıldı.

1998 yılında sağlık sektöründe hizmet veren TEM Hospital'ın ortağı olarak sağlık sektörüne gidi.

2000 yılında Gümrük Müsteşarlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak gümrük müşaviri oldu.

Halen Selen Dış Ticaret ve Selen Gümrük Müşavirliği firmalarının Yönetim Kurulu başkanlığını ve TEM Hospital Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürüyor.

Özalp-Saray Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kurucusu.

Van Vakfı Genel Sekreteri.

Şişli Doğa Kültür Derneği ve Çağdaş Gümrük Müşavirler Derneği Yönetim Kurulu üyesi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyesi.

Evli ve 4 çocuk babası.
vandahaber