Yazıcı Lisesi oluyor

Van'da yaşanan depremlerin ardından hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılan ve okul arazisine ne yapılacağı tartışmalara neden olan Atatürk Lisesi'nin yerine Hayati Yazıcı Fen Lisesi'nin yapılacağını öğrendiklerini söyleyen Haluk Bekiro?

VAN 11.04.2013 10:51:02 0
Yazıcı Lisesi oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kuruluşu Cumhuriyet öncesi döneme dayanan, o dönem idari mektep, cumhuriyet sonrası bir süre ortaokul ve 1948 yılından bu yana Lise olarak hizmet veren ve Van’ın ilk lisesi olması nedeniyle sembol okulu olan Atatürk Lisesi 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Tarihi mimarisi, konferans salonu, laboratuvarı, kütüphanesi, spor salonu ile Van’da onlarca kuşak yetiştiren Van Atatürk Lisesi’nın yıkılmasının ardından bu okulda okumuş olan, Van dışında ve Van’da yaşayan yüzlerce insan harekete geçti. Okulun yeniden eski ismiyle aynı yerinde ve eski mimarisine uygun olarak yapılmasını isteyenlerin başında Van’da 40 yıldır Kırtasiyecilik yapan ve aynı zamanda Atatürk Lisesi mezunlarından olan Haluk Bekiroğlu geliyor.  Destek amaçlı 10 bin imza toplayan  Bekiroğlu, Atatürk Lisesi´nin yerine Hayati Yazıcı Fen Lisesi´nin yapılacağını belirterek, Van şehriyle ilgisi olmayan birinin isminin Van´da bir okula verilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

YAZICI´YA ÇAĞRI:
BİZE DESTEK VERİN

Önce Hüseyin Çelik´in isminin bir okula verildiğini şimdi de Atatürk Lisesi´nin yerine Hayati Yazıcı´nın isminin verilerek yeni bir okul yapılacağını ifade eden Bekiroğlu, "Van´da yaşanan ağır deprem travmasına rağmen Van´da ilk defa 10 bin kişi imza toplayarak okulun aynı isimle aynı yere yapılmasını istedi. Bu toplumsal talep malesef karşılık bulmadı. Yaşanan bunca tartışmadan sonra imza aşamasına gelen bir karar alındı ve okulun yerine Hayati Yazıcoğlu´nun isminin verilmesi kararlaştırıldı. Atatürk Lisesi Van´ın ortak ruhudur, tarihidir. Konuyla ilgili milletvekilleri, VATSO ve Odalar Birliği de okulun aynı isimle aynı yere yapılmasını istiyor. Öncellikle bunun değerlendirilmesi gerekirken Van ile ilgisi olmayan bir kişinin ismi getirilip Van´da bir liseye veriliyor. Buradan Sayın Bakan Hayati Yazıcı´ya sesleniyorum; ´Bu işe müdahil olun ve bize destek verin´ Belki kendisinin bile haberi yoktur bundan.  Okullara, parklara, meydanlara verilen isimler o kişiyi hafızalarda yaşatmak için verilir. Tüm toplumun kabul göreceği ortak bir isim olmalı." diye konuştu.
Haber: Oktay CANDEMİR