Yaz okulları öğrencilerle doldu taştı

Van’da faaliyet gösteren İkra Eğitim Der’in bünyesinde açılan yaz okulları birbirinden keyifli etkinliklerle devam ediyor. Öğrenciler bir taraftan siyer, akaid, fıkıh ve okul derslerini öğrenirken diğer taraftan sosyal etkinlik dersler

VAN 30.07.2015 12:37:01 0
Yaz okulları öğrencilerle doldu taştı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yılmaz Sönmez/ Van Olay
İkra Eğitim Der’in düzenlediği yaz kursu Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılıyor. 14 Ağustosa kadar devam edecek kurslarda Vanlı çocuklar siyer, akaid ve fıkıh derslerinin yanı sıra vakitlerini hoşça geçirebilecekleri alanlara da yönelerek yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendiriyor.
Yaz kurslarıyla ilgili gazetemize konuşan İkra Eğitim Der Başkanı M. Necip İlbay, önceliğimiz kurs süresince Hz. Peygamber (sav)’in hayatını çocuklara öğretmektir, dedi.
ÇOCUKLARIN YAZ TATİLİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE GEÇİRMESİ AMAÇLANDI
Çocukların yaz tatilini en güzel şekilde geçirmesini amaçladıklarını söyleyen İlbay, “İkra Eğitim Der olarak her yıl düzenlediğimiz bir kurstur. Çocuklarımızın yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirilmesi maksadıyla yapılmış bir çalışmadır. Okulların tatil olmasıyla beraber çocukların ders düzeneği şeklini Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatını diğer derslerle birlikte öğrettiğimiz bir kurstur.” dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ HZ. PEYGAMBERİN HAYATINI ÇOCUKLARA ÖĞRETMEKTİR”
Özellikle Hz Peygamber (sav)’in ahlakını çocuklara öğretmek olduğunu vurgulayan İlbay, “Önceliğimiz kurs süresince Hz. Peygamber’in hayatını çocuklara öğretmektir. İkinci önceliğimiz ise Peygamber Efendimiz (sav) öğretim metodunu işlemektir. Şimdi çocuklarımızın en büyük eksiği adaptır. Çocuklar arasındaki ilişkiyi ve sosyal hayattaki ilişkiyi daha iyi öğrensinler diye adap derslerini veriyoruz. Bunlarla beraber satranç derslerimiz var. Çok sayıda sosyal etkinliklerimiz var.” şeklinde konuştu.
Yaz kursları hakkında bilgi veren İlbay, “Derslerimiz hafta içi saat 09.30-12.30 saatleri arasında yapılmaktadır. Bir ay boyunca devam edecek kursta çocukların, sıkılmadan kursa devam etmelerini sağlamaktayız. Ayrıca derslerimizi de çocukları sıkmadan kısa tutuyoruz. 20 Temmuz’da başlamış olan kursumuz, 14 Ağustos’ta son bulacaktır.” şeklinde açıkladı.
“YAZ KURSU GEÇTİĞİMİZ YIL ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”
Geçen yılda ilk olarak düzenlenen yaz kursunun başarılı geçtiğini kaydeden İlbay, “ Yaz kurslarına ilk olarak geçen yıl başladık. Geçen yılda yaptığımız kursun verimini, bereketini gördük. Özellikle aileler bunu ısrarla istediler. Şuan itibariyle başlattığımız bu eğitimi, inşallah daha da geliştirip, çeşitlendirerek devam ettireceğiz.” şeklinde ifade etti.
“BU KURSTA HEM ÖĞRENİYORUM HEM EĞLENİYORUM”
Yaz kursunda öğrenirken eğlendiğini söyleyen Ahmet Ekinci isimli öğrenci, “Bu eğitimleri çok faydalı buluyorum. Yaz kursunda siyer, fıkıh ve akaid derslerini öğreniyoruz. Bunlarla birlikte sosyal etkinlik derslerimiz oluyor.  Bu etkinlik derslerinde arkadaşlarla satranç ve futbol oynuyoruz.  Bu kursta hem öğreniyorum hem eğleniyorum.” şeklinde duygularını paylaştı.
Yaz kurslarını arkadaşlarına önerdiğini söyleyen Taha Uyguner isimli öğrenci ise; “Hocalarımızdan Allah razı olsun. Bu yaz ayında gelip bize dinimizi öğretirken bir yandan da eğlenmemizi sağlıyorlar. Hem derslerimiz olsun hem etkinlikler olsun çok güzel buluyorum. Yaz tatili programı olduğu içinde öğretmenlerimiz bizi hiç sıkmıyor. Dışarıdaki arkadaşlarıma da tavsiye edip buraya gelmelerini sağlıyorum.” şeklinde konuştu.










Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ