`Yaşlılarımız en değerli varlığımızdır`

Türkiye`de 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan `Yaşlılara Saygı Haftası` ile ilgili bir mesaj yayınlayan Van İl Sağlık Müdürlüğü, yaşlıların bir toplumun en değerli varlığı olduğunu belirtti.

VAN 19.03.2014 10:19:18 0
`Yaşlılarımız en değerli varlığımızdır`
Tarih: 01.01.0001 00:00
18–24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ ile ilgili bir mesaj yayınlayan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kurmamızı sağlayan, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olduğunu belirterek, “Her insan için farkı anlam ve önem ifade eden yaşlılık döneminin, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.” dedi.

“Yaşlılarımız en büyük hazinemizdir”

Dr. Acar, “Her insan, çocukluk, gençlik, olgunluk ve yaşlılık dönemi geçirir. Yaşlılarımız bizim her zaman baş tacımız olmuş ve her zaman da öyle kalacaktır. Çünkü onlar, bilgi, birikim ve tecrübe sahibi insanlardır. Bizim için en büyük hazinedirler. O’nlar bizim anamız, babamız, bizleri bugüne getiren büyüklerimizdir. Millet olarak, yaşlılarımızı yük olarak değil, bilakis büyük bir kazanç olarak gören bir kültüre sahibiz. Unutulmamalıdır ki herkes bir gün mutlaka yaşlanacaktır. Onlar bugünün yaşlıları, bizler ise yarının yaşlılarıyız. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, onlara gerekli saygı, sevgi ve hürmet göstermek zorundayız” diye konuştu.

“Bütün büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı kutluyoruz”

Dr. Acar, ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetleri, yaşlı veya yatağa bağımlı hastaların tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının, sağlık kuruluşları yerine, kişinin evinde yaptığını da hatırlatarak, “Hastanede yatış sürelerinin azaltılabilmesi amacıyla, evde sağlık hizmetleri yaygın bir uygulama olarak ön plana çıkmıştır. Bu çalışmalarımız, ilimizde de devam etmektedir. Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan, koruyan, kollayan, tecrübelerini bugünlere aktararak bizlere yol gösteren bütün büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

(Murat Dalgın-İLKHA)