Yaşlı Çiftin Yardımına 'Gönül Elçileri' Yetişti

Van'ın Erciş ilçesinin Kocapınar beldesinde yasayan Fezile ile yatalak eşi Hüseyin İşleyen'in yardımına gönül elçeleri yetişti.

VAN 12.04.2013 14:20:11 0
Yaşlı Çiftin Yardımına
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş İlçesi'nin Kocapınar Beldesi'nde yasayan 67 yaşındaki Fezile ile 72 yaşındaki yatalak eşi Hüseyin İşleyen'in yardımına gönül elçeleri yetişti. Yaşlı çifti evlerinde ziyaret eden gönül elçilerinin ilk işi, yatalak olan Hüseyin İşleyen'i doktora götürmek oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' kapsamında 6 kişilik eki, Kocapınar Beldesi'ni ziyaret etti. Ekip, ilk olarak beldede yaşayan İşleyen çiftini ziyaret etti. Gönül elçileri ekibi, Hüseyin İşleyen'in yatalak olduğunu görünce de hemen harekete geçti. İlk iş olarak 112 acil servis ekiplerine haber verilerek ambulansla İşleyen hastaneye kaldırıldı.

Aile Sosyal Politikalar ilçe Müdürü Abdulvahit Çelik, maddi imkanları olmayan yaşlı çift için hemen çalışmalara başladıklarını söyledi. Çelik, hastaneye alınan yatalak hastaya kurul raporu alacaklarını ve hastanın evde bakım hizmetinden yararlanması için çalışmalara başladıklarını, bundan sonra da aileyi yanlız bırakmayacaklarını ifade etti. - Van / Erciş