Yasinimi kim savunacak

Oğlu Yasin’in katledildiği 6-8 Ekim olaylarının baş aktörü Demirtaş için başlatılan ‘cezaevinden çıkmalı’ propagandası, acılı anne Hatice Börü’yü isyan ettirdi: Şehit aileleri değil de Demirtaş mağdur öyle mi? Yazıklar ol

VAN 13.05.2018 12:32:05 0
Yasinimi kim savunacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
  CHP ve Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu’nun ‘seçim sürecinde mağduriyet oluşturacağı’ gerekçesiyle cezaevinde bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye ve tutukluluktan affını gündeme getirmesine terör mağdurlarının tepkisini çekti. Demirtaş’ın talimatıyla sokağa çıkan terör yandaşlarının 6-7 Ekim 2014’te arkadaşlarıyla birlikte katledilen Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü, Anneler Günü’nde Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen İnce ve Karamollaoğlu’na “Yasinimin hakkını kim savunacak” diye sordu. Bugün Anneler Günü olduğunu hatırlatan Hatice Börü, Demirtaş ve HDP’liler yüzünden dinmeyen bir evlat acısı yaşadığını anlatarak, “Ya Demirtaş’ın verdiği talimatla yaşama hakkı elinden alınan Yasin Börü ve şehit ailelerinin haklarını kim savunacak?” dedi.

SP’YE YAZIKLAR OLSUN!

CHP’li Muharrem İnce’ye şaşırmadığını belirten Hatice Börü, ancak Saadet adayı Temel Karamollaoğlu’nun kendisini çok üzdüğünü kaydetti. Acılı anne, şunları söyledi: “Selahattin Demirtaş’ın sokağa döktüğü PKK’lıların oğlum Yasin Börü’yü linç ederek öldürmesinin üzerinden dört yıl geçti. Acım hiç azalmadı ama acıyla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum. Bugün anneler günü, nereye baksam evde Yasin’i görüyor, onun eksikliğini hissediyorum. Bir yanım hep eksik. Acı düştüğü yeri yakar. Bana bu acıyı yaşatan Selahattin Demirtaş mağdursa, benim bu yaşadıklarıma ne demeli? 16 yaşındaki Yasin’in yaşama hakkını elinden aldı o. PKK, HDP, Demirtaş hiç biri birbirinden farklı değil. Aslında Muharrem İnce’nin bu açıklamaları beni şaşırtmadı çünkü nede olsa CHP, her zaman HDP ve PKK’nın yanında oldu. Demirtaş’ın affedilmesi yerine Anneler Günü’nde Yasin için bana başsağlığı dilemesini beklemiyordum. Beni şaşırtan, Erbakan hocamızın emanetine ihanet eden Saadet lideri Temel Karamollaoğlu oldu. Yazıklar olsun. Soruyorum CHP ve SP’lilere, Demirtaş’a. Hangi hakla teröristleri sokağa döktün, gençleri katlettirdin?”

PKK YÖNETİCİSİ

FETÖ’cü firarilerin de destek verdiği sistematik bir algı kampanyasıyla ‘mağdur’ gösterilemeye çalışılan Selahattin Demirtaş hakkında, hem Ankara hem de Diyarbakır’da terör davaları sürüyor. Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Demirtaş 6-7 Ekim 2014 yılında Türkiye genelinde 35 ilde yaşanan ve 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarının sorumlusu olarak yargılanıyor. Diyarbakır’daki iddianamede ise Demirtaş’ın terör örgütü PKK/KCK’nın yöneticisi olduğu ve bu kapsamda örgütün “siyasi alan merkezi sorumlusu” olarak faaliyetlerini yürüttüğü belirtiliyor. 

KATLİAM YAPTILAR 

Suriye’deki Ayn el Arap (Kobani) kasabasının terör örgütü DEAŞ’ın işgali altında olduğu gerekçesiyle HDP ve Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzere 6-7-8 ve 9 Ekim 2014 tarihlerinde PKK/HDP’liler sokaklara çıkarak 35 ilde şiddet olaylarına karışmış ve 50 kişinin katledilmesine ve iki polisin şehit olmasına neden olmuşlardı. Demirtaş’ın çağrısıyla terör üreten PKK’lılar, yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ile Riyat Güneş gibi onlarca masum insanı hunharca katletmişlerdi. 221 vatandaş ile 139 polis yaralanmış, işyerleri ve araçlarda 300 milyon TL’lik zarar oluşmuştu. 

Tahliyesini ümitle bekliyorum!

CHP-İP-SP-DP’nin oluşturduğu İlkesizler İttifakı ortaklarından Temel Karamollaoğlu, her fırsatta, terör örgütü PKK ile organik bağı belgelenen ve onlarca kişinin katliamından sorumlu olan Demirtaş’ın tahliye edilmesi talebini dile getirdi. Karamollaoğlu şunları söyledi: “Elbette Demirtaş’ın kendi fikir ve düşüncelerini topluma anlatabilmek için tutukluluk halinin sona erdirilmesi kanaatindeyiz. İnşallah biz ziyarete gitmeden o çıkar. Bu hukukun gereğidir. Anayasada açıktır. Tutukluluk bir tedbirdir. Aslında normal şartlarda özellikle siyasiler için uygulanmaması gereken bir tedbirdir. Kaçma tehlikesi varsa onlara da riayet edilir. Temennim Demirtaş kısa zamanda tahliye edilir. Bunu yapmak hükümet yönünden de bir erdem olarak algılanır kanaatindeyim. Bunu da ümitle bekliyorum.”   

‘Vicdanları kanatır’

Terör tutuklusu Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ederek destek veren CHP adayı Muharrem İnce de şu skandal ifadeleri kullanmıştı: “Rakiplerimin bir kolunu bağlayarak güreş yapmak istemem. Kim olursa olsun, adil güreşmek isterim. Bütün adayların benimle eşit şartlarda yarışmasını isterim. Adayın biri hapiste diğerleri propaganda yapıyor. Bu doğru değil ve bir süre sonra vicdanları kanatır.  Bu hakkaniyete uygun değil. Demirtaş, Kürt diye ‘Bırak ona ne olacaksa olsun mu?’ diyeceğiz. Herkese eşit davranmak istiyorum. Bu nedenle bütün adayları ziyaret ederek başarı diledim.”      
STAR