Yaşar Adıyaman'ın son kitabı okuyucuyla buluştu

Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) Başkanı ve Şair-Yazar Yaşar Adıyaman'a ait 'ah kanaviçe' adlı şiir kitabı okuyucu ile buluştu.

VAN 15.05.2018 23:25:34 0
Yaşar Adıyaman
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Son zamanlarda VAYAB Başkanı olduktan sonra kentte düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri ile adından söz ettirmeyi başaran Yaşar Adıyaman, ikinci şiir kitabı olan 'ah kanaviçe'yi okuyucuyla buluşturdu.

 


      Kitabının yayınlanmasının kendisini mutlu ettiğini anlatan Yaşar Adıyaman, "İlimizde kültür sanat faaliyetlerinin artması için uğraşlarımız sürerken, ikinci şiir kitabımızı da okuyucularla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Serencam yayınevinin bastığı 'ah kanaviçe' adlı şiir kitabı toplam 128 sayfadan oluşuyor. Umarım şiir severler kitabımızı şiir tadında okurlar. Okuyucularımız, istedikleri takdirde 'ah kanaviçe' adlı kitabımızı Serencam Yayınevi başta olmak üzere Van'daki pek çok seçkin kitabevinde bulabilir" dedi.

 


     Şiirin kendi hayatı olduğunu anlatan Yaşar Adıyaman "Şiir benim hayatım olmuş. Öyle ki karşılaştığım hemen hemen bir çok duyguyu yazıya döküyorum. Düşüncelerimi ise mutlaka kalem ile buluşturuyorum. Ah kanaviçe kitabımın bende yeri, anlamı ve etkisi çoktur. Dilerim şiir sever okuyucularım beğenip ellerinden düşürmez. Belki de başucu kitabı yaparlar. Biz de ilerleyen günlerde bir imza etkinliğinde okuyucularımız ile buluşup az da olsa dinletimizi gerçekleştireceğiz inşallah" şeklinde konuştu.
'ah kanaviçe!"
ömrümün son durağını bıraktım pembe nakışlara,
insan suretinde kanayan yarama tuz basarken Azrail
ömrümün sonlarını bıraktım son demlerine,
can bedenimden kopmaya nazır
inceliyor bir sis gibi ruhum,
son bir soluk istedim ölüm meleğinden
son bir soluk...
ölümün tadına dem vurarak gitmeyi düşlerimde
ırağın en yakınlarına bugünden yarına
yaramdan al rengini alan kanaviçe'm
bir nefeslik can için maviye nefer tutuyor benliğim
eriyor varlığım
tüm düşlerimi kurban ettim son nefes uğruna.
kayboluyor kıymetlim
gözleri yakut güzelim
senden ırem bakışlı ece'mden ayrılıyorum
ah kanaviçe'm!... "