Yasal düzenleme yapılana kadar borçlar ödenecek

VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu`ndan KOSGEB Kredilerinin geri ödenmelerine yönelik ikinci açıklama geldi. Yasal düzenleme yapılana kadar her şey olduğu gibi devam edecek.

VAN 15.02.2013 14:01:09 0
Yasal düzenleme yapılana kadar borçlar ödenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İki gün önce düzenlediği bir basın açıklamasıyla deprem sonrası KOSGEB kredilerinin geri ödemelerinin ertelendiği müjdesini veren VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan`ın yazdığı köşe yazısına cevap verdi.

 

Şu an itibariyle yapılan herhangi bir yasal düzenlemenin olmadığını ve dolayısıyla verdikleri müjdenin de bir bağlayıcılığının olmadığını ifade eden Nadiroğlu, "bizim ifade ettiğimiz olay şu. Eski bakan Sayın Hüseyin Çelik`e bir mektup yazdım. Sayın Çelik bu meseleyi Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile yapılan görüştükten sonra verilen olumlu sinyal ve talebimizin makul karşılandığına değinerek bu hususta bir girişimin başlandığı yönündeydi" diyerek açıklamanın yanlış anlaşılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Taksiti ödeme süreleri gelen kredi alıcılarının yasal bir düzenleme çıkana kadar ödemelerini yapmaları gerektiğini ifade eden Nadiroğlu, bizim talebimizin şöyle bir kolaylığı olacak. Diyelim ki arkadaşımız aldığı krediyi 12 taksitle geri ödeyecek. Ancak bu yasal düzenleme çıkana kadar 1 taksitini ödedi. Bu durumda yasal düzenleme sonrası bu arkadaşımızın geri kalan 11 taksiti belirtilen döneme kadar ertelenecek ve ödeme zamanı geldiğin de ise sadece geri kalan 11 taksitini ödeyecektir" açıklamasında bulundu.

 

Şu an bakanlıklar nezdinde bu talebin en makul olabilecek şekli üzerinde çalışmaların başladığını ve Bakanlıklar - Bankalar arasında faiz oranlarının düzenlemesine yönelik çalışmaların olduğuna değinen Nadiroğlu, "bizim talebimiz bu borç ödemelerinin en az bir yıl ertelenmesi idi. Ancak yine takdir kendilerinin" dedi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)