Yaşadığınız çağın 'Numan bin Sabit'leri' yoksa, cübbeli, takkeli kippalı şarlatanlar 'İmam-ı Azamınız' olur!

Ramazan Yaman

VAN 19.08.2017 11:05:13 0
Yaşadığınız çağın
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Eğer Numan bin Sabit'i anlayamadıysanız, Numan bin Sabit'e insanüstü vasıflar verir, peygamberin önüne geçirir, hem Numan bin Sabit'e hem de peygambere zulmetmiş olursunuz! 

 

Anlayacaklar, idraki açıklar, aklı aktifler, Allah'ı yegane İlah, Hz. Muhammed'i (a.s) insan ve  peygamber olarak kabul edenler için söylüyorum; Allah'ın verdiği aklı, Allah'ın eşyaya ve insanlara koyduğu tekâmülü idrak etmenin zirvesinde yaşamış Numan bin Sabit'e yapılacak en büyük zulüm, onun vahiy ile inşa olmuş aklının ürünü olan metodunu, içtihadını her konuda "söylenmiş ve söylenecek son söz" olarak kabul etmektir.

 

Eğer, Numan bin Sabit'i İmam'ı Azam olarak kabul ediyorsanız, önce onun insan ve kendi zamanının açmazlarına çözüm üretmiş, daha sonralara ışık tutmuş, fakat ileriki zamanlarda tekâmül edecek insanı, eşyayı, sosyolojik yapıyı, gelecek neslin algısını bilmediğini, bilemeyeceğini kabul edeceksiniz!

 

Eğer, onunla birlikte tüm çağların problemlerine çözüm üretildiğini, söylenecek sözün tükendiğini, dine ilişkin edilecek her kelâmın bir "sapma" olduğunu kabul ederseniz, ilk önce onun İmam-ı Azam'lığına kem söz etmiş olursunuz!

 

Ve arkasından cübbeli, takkeli, kippalı şarlatanlara itikadınızı,hem de İmam-ı Azam adına teslim edersiniz!.. Bu şarlatanlar "en büyük Numan savunucusu" ve "en büyük ehl-i sünnet muhafızı" kesilir başınıza!

 

İmam-ı Azam'ın davası, geleneğin çöplerini ve zulmünü din diye, kader diye dayatan siyasi otoriteye isyan eden şahsiyeti "kutsal su" olarak, "yanmaz kefen" olarak yine onun adına şişelere doldurularak, çaputlara sarılarak pazarlanır!..

 

Üzerine titrediği Allah'ın dininin adı falan cemaatle, filan mezheble, feşmekân ırkla yer değiştirir! Allah'ın kitabını horlanırken, Numan bin Sabit'in mezhebini tapınılırken görürsünüz!.. 

 

Numan bin Sabit'i ululamak adına Peygamberin sünnetiyle birlikte, Allah'ın sünnetini inkâr ederken bulursunuz kendinizi! 

 

Onun metodunu, rey'ci, aklı kullanma (akılcılığı değil) anlayışını, sünnetin ruhunu çağına taşıma girişiminin "mukallidi" olan alimlere İmam-ı Azam adına küfrederken yakalarsınız kendinizi! 

 

Eğer, çağın diline uygun din dili, değişen eşyaya ve mütemadiyen devinen insana uygun, dinin içinden ve Numan bin Sabit'in yönteminden yola çıkarak söyleyecek yeni sözler, yeni çareler üretemezsek, yeni İmam-ı Azamlarımız olmayacaksa, Numan bin Sabit'in bizlere söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır!

 

O zaman gidin dininizi "din şirketlerinden" , "cenneti garanti eden" tüccarlardan öğrenin! Hemde Numan bin Sabit'in "garantörlüğünde!!!"

  

Hayır! Bize büyük imamlar lazım! Numan'ın davasına ihanet etmeyelim, mahşere kadar yaşasın diye!

 

Ebu hanife adamdı! Ve adamlar, kendisinden sonrakilerin içinden de adamlar çıkmasını isterler!

 

Eğer, Ebu hanife'nin büyük İmamlığını kabul ediyorsak, onun gibi büyük adamlara sahip çıkmalı ve onları Ebu hanife adına katletmeye çalışanların insafına bırakmamalıyız! 

 

İnsan insanı Allah ile aldatır da, Ebu hanife ile aldatmaz mı? Dikkat edelim!