Yarışmalara büyük ilgi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Atletizm sahasında erkek ve kız sporculardan oluşan ve üç gün süren Puanlı Atletizm Yarışları sona erdi.

VAN 13.04.2013 12:14:10 0
Yarışmalara büyük ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Atletizm sahasında erkek ve kız sporculardan oluşan ve üç gün süren Puanlı Atletizm Yarışları sona erdi.
2012-2013 Yılı Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında devam eden yarışmalar bu kez Van’da ilk kez yapılan bir yarışla devam etti. Daha önce bir çok atletizm dalında yapılan faaliyetlere bu yıl da puanlı atletizm yarışması eklendi.Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Y.Y.Ü) Atletizm sahasında gerçekleşen yarışlara okulların ilgisi büyük oldu.
Üç gün süren Okullararası Puanlı Atletizm İl Birinciliği yarışlarına 250 sporcu katılım gösterdi. Birincilik için büyük mücadelelerin yaşandığı yarışlarda 9 erkek, 5 kız olmak üzere toplam 14 takım katıldı. Rakiplerini eleyerek finalde yarışmaya hak kazanan takımlar kıyasıya mücadele etti. Öğretmenler, öğrenciler ve aileleri de yarışma boyunca sporculara destek verdi. Yarışmalar sonucunda ferdi olarak aldıkları madalyalar ve takım olarak şampiyon oldukları yarışlarda en dikkat çeken okul ise Güzel Sanatlar Spor Lisesi oldu. Dereceye giren takımlara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Spor Şube Şefi Muttalip Demir, Van TV Spor Editörü Bekir Güneş ve Atletizm Antrenörleri verdi.
Yarışmaları yerinde takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, turnuvaya katılımın yoğunluğundan memnun olduklarını belirterek, "Turnuva uz  larımız 8-9 Mayıs tarihlerinde Samsun´un ev sahipliğini yapacağı grup yarışlarına katılacak. Takımlarımızın başarılarını bu turnuvada da göstereceklerine inanıyorum. Yarışlara katılan tüm sporcularımızı kutluyorum " dedi. / Prestij Haber