Yardımsevenler Derneği'nin Kuruluş Yıldönümü

Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl 85.yılını kutlayan Türkiye Yardımsevenler Derneği'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kuruluş gecesine katıldı.

VAN 15.04.2013 11:48:28 0
Yardımsevenler Derneği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl 85. yılını kutlayan Türkiye Yardımsevenler Derneği'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kuruluş gecesine katıldı.

Van Rescate Otel'de düzenlen geceye, Van Valisi Münir Karaloğlu ve dernek üyeleri katıldı. Dernek Başkanı Sinan Atmaca'nın konuşmasının ardından müzik dinletisi ile devam eden gecede Vali Karaloğlu'na; 23 Ekim ve 9 Kasım'da Van'da yaşanan depremler sonrasında göstermiş olduğu fedakar, özverili ve yardımsever yaklaşımından dolayı plaket takdim edildi. Dernek Başkanı Atmaca tarafından verilen plaketi alan Vali Karaloğlu, Türkiye Yardımsevenler Derneği'nin köklü bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, "Neredeyse Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşına denk bir mazisi olan Türkiye Yardımsevenler Derneği, Van'da da uzun süredir faaliyet göstermektedir. Derneğin bir önceki Başkanı Fevzi Leventoğlu Hocayı da buradan rahmetle anıyorum. Depremde tüm Türkiye; Van'la bir oldu. Sivil toplum kuruluşları da Van'daydı, Türkiye Yardımsevenler Derneği de buradaydı. Özellikle Dernek Başkanı Sinan Bey ve arkadaşları da o günlerde kriz merkezinde bizimle birlikte oldular ve hep beraber yükün altından kalktık. Bu akşamı vesile kılarak; Van depreminden sonra Van'ın yaralarını sarmak için çaba sarf eden bütün sivil toplum örgütlerini ve Türkiye Yardımsevenler Derneği'ni kutluyorum" dedi. - Van