Yapıcıoğlu, Van izlenimlerini paylaştı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geldiği Van’da bir dizi ziyaretlerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

VAN 25.09.2021 21:39:10 0
Yapıcıoğlu, Van izlenimlerini paylaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da 2 gün incelemelerde bulunan, STK, iş çevreleri, basın kuruluşları, vatandaş ve esnaflarla görüşen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerelde çözülebilecek sorunlarla ilgili olarak Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile de görüştü.

BASINLA PAYLAŞTI
Yapıcıoğlu, Van’daki inceleme ve görüşmelerine ilişkin olarak Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
20 Temmuz’dan bu yana gezi programları düzenlediklerini belirten Yapıcıoğlu, “Yaklaşık 30 yere gittik, bugün buradayız, yarın da Ağrı’ya, oradan da Iğdır’a geçeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki 3-4 aylık süre içerisinde ülkenin her bölgesine gitmek.” dedi.

VAN İNCELEMELERİ 
Van’da yaptığı inceleme ve görüşmelerle ilgili bilgi veren Yapıcıoğlu, şunları söyledi:
“Bu kapsamda Van’da hem STK’larla hem vatandaşlarla, esnaflarla sohbet etme imkanı bulduk. Sorunları dinledik, bu sorunların bir kısmı yerelde çözülebilecek sorunlar, bir kısmı da merkezi yönetim tarafından çözülebilecek sorunlar. Yerelde çözülebilecekleri dün Vali Beye aktarma imkânı bulduk. Ankara’da çözülmesi gereken sorunlarla ilgili olarak da yine orada girişimlerimiz olacaktır.”

VAN’DA YAŞANAN SORUNLAR
Van’da yaşanan sorunlara örnekler veren Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin gündeminde de sabit olan bazı şeyler var. Bunlar Van’ın da gündeminde. Bir tanesi ekonomik sıkıntılar. Mesela Van’da esnafın özellikle pandemi nedeniyle kapalı kaldığı sürede yaşadığı sıkıntıların etkileri devam ediyor. Kiralarla ilgili ciddi bir sıkıntı var. İşsizlik ülkenin de gündeminde, Van’ın da gündeminde aynı zamanda. Buradaki ekonomik sıkıntıların nedeni olarak ülkenin ekonomik sorunlarının yanı sıra bir de sınır kapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Burada yetkililere seslenmek istiyorum, sınır kapılarındaki geçişlerin bir an önce başlatılması gerekiyor. Bu esnafı da rahatlatacaktır.”

“KÜRT MESELESİ” KONUSU
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “muhatap” tartışmasına da değinen Yapıcıoğlu, şöyle dedi:
“Yine bu ülke gündemindeki meselelerden biri de Kürt meselesi. CHP liderinin bir açıklaması oldu, bu vesileyle gündeme geldi. Verilen olumlu olumsuz cevaplar oldu. Hükümet cenahından da böyle bir sorunun olmadığı dillendirildi. Bize göre Kürt meselesi vardır ve mutlak surette çözülmesi gereken, Türkiye’nin en ağır sorunlarından bir tanesidir. Türkiye bu meseleyi çözerse bölgesel güç olma yönündeki iddiasında yol alabilir, aksi takdirde kendi iç sorununu çözemeyen bir ülkenin bölgedeki diğer meselelere müdahil olabilmesi zor olacaktır.”

EKONOMİK SORUNLARIN NEDENLERİ? 
Van’da esnafla ve vatandaşlarla ekonomik sıkıntıların nedeni konusunda yaptıkları sohbetlerde vatandaşların söylediklerini aktaran Yapıcıoğlu, “Ekonomik sıkıntılarla ilgili vatandaşın genel kanaati yolsuzluk ve israfın buna neden olduğu, adam kayırmalar vatandaşın yine şikâyet ettiği bir başka husus. Güvenlik soruşturmalarından da yoğun bir şekilde şikâyet ediliyor. Bir de buna ek olarak mülakat sistemi. Mülakat sistemiyle elendikleri çok yaygın bir kanaat.. Bu konudaki adaletsizliklerle ilgili vatandaşın yoğun şikâyetleri vardır, biz de bunların takipçisi olacağız.” dedi. 

DERİ FABRİKASI
Van’ın hayvancılık potansiyeline dikkat çeken Yapıcıoğlu, Van’ın bu yönde işletmelere ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Hayvancılık konusunda büyük sıkıntılar var. Yoğun bir küçükbaş hayvan üreticiliğinin olduğu Van’da bir deri fabrikasının olmaması büyük bir eksiklik. Merkezi hükümet bunu mutlaka dikkate alarak bu yöndeki işletmeleri teşvik edici bazı adımlar atmalıdır. Van’ın önemli sorunlarından biri de trafik, bu konuyu da Vali Beyle görüşmemizde dile getirdik. Not aldılar. Bazı hususlarla ilgili çalışmalar yapacaklarını, bazı şikayetlerin yüzde yüz haklı olduğunu ifade ettiler. Bir an önce giderilmesi için çabalarının olacağını söylediler. Dediğim gibi bir kısmını sayın Valiye aktardık, merkezi ilgilendirenlerin de inşallah Ankara’da takipçisi olacağız.”
Yapıcıoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve il yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi