Yanlış park, trafiği felç ediyor

Van'da her türlü önleme rağmen yanlış araç park etme geleneği devam ediyor. Araçlarını rastgele ve düzensiz olarak park eden bazı araç sürücüleri, trafiğin kilitlenmesine yol açıyor.

VAN 22.04.2015 09:14:18 0
Yanlış park, trafiği felç ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da uzun süredir adeta gelenek halini alan ikili, üçlü park etme alışkanlığı yüzünden bazı araç sürücüleri arasında kavgaya varan tartışmalar ve gerginlikler yaşanıyor.
Özellikle yolda park etmiş bir aracın yanına ikinci aracın park etmesi, karşı tarafta da iki ayrı aracın park etmesi ve bazı araçların da çeşitli sebeplerle düzensiz şekilde park edilmesi yüzünden sinirler geriliyor.
 
"DENETİMLER MUTLAKA ARTIRILMALI"
Vatandaşlar ise Van Büyükşehir Belediyesi'nin denetimlerinin olmadığını veya eksik olduğunu, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü'nün katkı sunması gerektiğini belirtiyor. Bazı sürücülerin oldukça duyarsız olduğuna değinen vatandaşlar, "İlimizde son yıllarda özellikle bazı sürücülerin çok duyarsız ve anlayışsız olduğunu görüyoruz. Yolda park eden aracın yanına park ediyorlar. İlk park eden araç çıkamadığı gibi, trafik de aksamış oluyor. Yolun karşı tarafında da zaten park eden bir araç her zaman için mevcut. O park eden aracın yanına başka bir araç park edilince bu kez trafik tamamen kilitleniyor. Bazı sürücüler dörtlü ışıklarını yakarak güya anlayışlı olduklarını zannediyor. Oysa anlayışlı olmak, trafiği içinden çıkılmaz duruma getirmemektir. Trafik akışını kesen sürücü dörtlü ışıklarını yakarak kendini temize çekemez. Bu sorunun giderilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri mutlaka birlikte hareket etmelidir. Sürücülerin duyarlı olması için de bir kamuoyu oluşturulmalı. Duyurular ve çeşitli afişlerle trafiğin kilitlenmemesi için çalışmalar gerçekleştirilmelidir" yorumunda bulundular.
Öte yandan kentteki bazı dar caddelerin de gerekiyorsa tek yön olması gerektiği belirtiliyor. Bazı araç sürücülerinin garaj önüne park etmeleri de, garaj sorumlusu başta olmak üzere garajın bulunduğu tüm bina sakinlerini de çileden çıkarıyor.
 Bölge: Fehmi Tekdur