“YANLIŞ ADIMLAR, TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞURUR“

Bölgede son zamanlarda tırmanış gösteren gergin hava ve sokağa çıkma yasakları tansiyonu yükseltilken, Van'da bulunan sağlık meslek örgütleri ortak bir açıklama yaparak diyalog çağrısında bulundu. Van Hakkari Tabip Odası, Van Hakkar

VAN 23.12.2015 09:46:28 0
“YANLIŞ ADIMLAR, TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞURUR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge son zamanlarda büyük bir gerginlik yaşıyor. Tansiyonun gün geçtikçe yükseldiği bölgede hayatın normale dönmesi için diyalog çağrıları da devam ediyor. Durumun sürdürülebilir olmadığına işaret eden sağlık meslek örgütleri de, biran önce gereken adımların atılmasını talep ediyor.

Önemli uyarılarda bulunan Van Hakkari Tabip Odası, Van Hakkari Bitlis Eczacılar Odası ve Bölge Diş Hekimleri Odası Van Temsilciliği ortak bir açıklama yaparak, "Politik aktörleri aklı selime davet ediyoruz" denildi.
Yapılan ortak açıklamada şöyle denildi; "Bir çok il ve ilçede uygulanan sokağa çıkma yasakları gittikçe bölgenin geneline yayılma eğilimi göstermektedir. Her geçen gün artan ölümler, barış, diyalog kanallarının kapanmasına yol açmaktadır. Sürdürülebilir olmayan, her geçen gün daha büyük zararlara yol açan bu durumdan kurtulmamız gerekmektedir. Sokağa çıkma yasakları bölgede yaşayan halkı ve devletin güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmekte, ölümler artmakta, hatta ölümler sıradan bir hal almaktadır. Bu durumda diyalog kanalları her geçen gün daha da kapanmakta, bir akıl tutulması yaşanmaktadır. Politik aktörlerin barıştan uzak durduğu bir ortamda bulunuyoruz. Çok geç olmadan, toplum içindeki barışa dair inanç azalmadan, bir an önce politik aktörler barış ve çözüm için bir araya gelmelidir."

"YANLIŞ ADIMLAR, TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞURUR"

Van Hakkari Tabip Odası, Van Hakkari Bitlis Eczacılar Odası ve Bölge Diş Hekimleri Odası Van Temsilciliği tarafından yapılan ortak açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi; "Sağlık meslek örgütleri olarak toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen, ülkenin içine girmiş olduğu bu durumdan kurtulması için politik aktörleri aklı selime davet ediyoruz. Suriye'de rant peşinde koşan bütün emperyalist güçlerin toplandığı bu bölgede atılacak yanlış adımların ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacağını düşünüyoruz. Türkiye'de temel insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde çözülmeyecek bir sorun olmadığına inanıyoruz. Bir an önce diyalog kanallarının açılmasını talep ediyoruz."

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -