Yamanlar Koleji'nden Kardeş Okul Ziyareti

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, iller arasında köprü oluşturmak amacıyla Van'da 'Kardeş Okul'larını ziyarete gelen İzmir Özel Yamanlar Koleji heyetini kabul etti.

VAN 6.12.2012 13:59:33 0
Yamanlar Koleji
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, iller arasında köprü oluşturmak amacıyla Van'da 'Kardeş Okul'larını ziyarete gelen İzmir Özel Yamanlar Koleji heyetini kabul etti.

Uluslararası bilim olimpiyatlarında matematik ve fizik dallarında Türkiye'ye her yıl onlarca madalya kazandıran İzmir Özel Yamanlar Koleji heyeti, 4 yılla aşkın başlattıkları doğu-batı gönül köprüsünü bu yıl da sürdürüyor. Daha önce Siirt, Mardin ve Van'ı ziyaret eden okul aile birliği üyeleri, bu yıl 'Kardeş Okul' olarak belirledikleri Van'daki okulları ziyaret etmek amacıyla kente geldi. Okul idareci ve öğretmenlerinden oluşan 5 kişilik heyet İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ı ziyaret etti.

'Gönül Köprüleri'nin sağlamlaşma yolunun ziyaretlerden geçtiğini belirten Van Milli Eğitim Müdürü Sayılır, "Valiliğimiz işbirliğinde, devletimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile 2012 yılı eğitim yatırımları bakımında ilimizin atılım yılı oldu. Bu yatırımların ilimizin eğitimine yansımaya başlayacaktır. Yamanlar Koleji eğitim çalışmaları ve başarıları ile isminden sürekli söz ettiren kurumlardır. İlimize yaptığınız ziyaretler 'Kardeş Okul' olarak seçtiğiniz ve seçeceğiniz okullarımızda okuyan öğrencilerimiz de bu başarıları örnek alacaklardır. Sivil Toplum Kuruluşları ve sizin gibi dünyaya açılan eğitim kurumlarının ilimizi ziyaret etmeleri bizi mutlu etmektedir." dedi.

'Kardeş Okul' ziyareti kapsamında geçen yıl Okul Aile Birliği velilerden oluşan bir grubun Van'a ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatan Özel Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural, Van'a okul ziyaretini gerçekleştirirken geçen yıldan bugüne yapılan birçok emeğin olduğunu ve geçen sene 'Kardeş Okul'larını ziyaret ederek yardımlar dağıtan velilerinin tespitleri doğrultusunda yeni çalışmalar yapmak için Van'a geldiklerini belirtti.