Yalova'da Kürt işçilerin evini bastılar

Yalova'da 100 kişilik grup, Kürt işçilerin evini basarak 6 kişiyi dövdü. Dövülen işçilerden 2 tanesi 2. kattan aşağı atıldı.

VAN 23.06.2015 14:21:17 0
Yalova
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Önceki gece Yalova ve Kocaeli’den geldikleri belirtilen 100 kişilik bir grup, 23.30 sıralarında önce Sultaniye Mahallesi'ndeki 6 işçinin kaldığı evin sahibini darp etti ardından işçilerin kaldığı eve gitti.

"KÜRTLERİ BURADA İSTEMİYORUZ"

Zile basıp işçilerden aşağı inmelerini isteyen grup, “Kürtleri burada istemiyoruz, teröristleri burada istemiyoruz” diye bağırdı.

İŞÇİLER DÖVÜLDÜ, 2. KATTAN AŞAĞI ATILDI

İşçilerin aşağı inmemesi üzerine yukarı çıkıp evi basan grup, işçileri dövdü ve evi tahrip etti. İşçilerden Mülazim G., Necdet D., Azad O. ve Ziya Y. saldırganlar tarafından dövülürken saldırıya uğrayan işçilerden Aşkın Y. ve Cebir Y’nin ise 2. kattan aşağı atıldığı belirtildi. Yaralı işçiler Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İşçiler ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi.

"OLAYIN ŞOKUNU YAŞIYORUZ"

Yaşanan ırkçı saldırının ardından işçilerin yanından ayrılmayan HDP Yalova İl Eş Başkanı Murat Amil “Yalova’da seçim döneminde Altıntepe’de seçim büromuz taşlı saldırıya uğramıştı ancak Yalova’da ilk kez böylesi bir ırkçı saldırıyla karşılaştık. Olayın şokunu yaşıyoruz. Geceden bu yana işçi arkadaşların yanındayız. Polis bize olayın ardından 20 kişinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. Birtakım kirli güçler devreye girdi. HDP’ye ve Kürtlere yönelik saldrılar oluyor. Bu saldırılar planlı ve organize. Bunların üzerine gidilmesini istiyoruz” diye konuştu.

İlçe emniyet yetkilileri ise olayın abartıldığını savunarak gözaltında kimse olmadığını söyledi.