Yalçın Akdoğan'dan Çok Sert Yazı!

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, paralel yapılanmanın küresel güçlerin yerli işbirlikçisi olduğunu iddia etti.

VAN 3.01.2014 16:55:43 0
Yalçın Akdoğan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Star gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan, cemaate karşı eleştirilerinde vites yükseltti. Akdoğan, "Küresel tezgahın zavallı piyonları" dediği paralel yapılanmanın, kritik günlerde AK Parti'ye kazık atmaya çalıştığını yazdı.

17 Aralık operasyonunu değerlendirdiği bugünkü köşesinde cemaati hedef alan Başbakan Erdoğan'ın en yakınındak isim olan Akdoğan, camiayı uluslararası güçlere taşeronluk yapmakla suçladı.

Kuzey Irak'la ve İran'la girilen işbirlikleri, açıkça bir menfaat çatışmasını ortaya çıkardığını savunan Akdoğan, çözüm sürecinde Oslo görüşmelerini basına sızdıranların isim vermeden cemaat olduğunu yazdı.

YERLİ MAŞALAR

(...)Türkiye nasıl olur da kendi kendine Kürt sorununu çözebilirdi? Oysa bu mesele hem içsiyaseti dizayn etmekte, hem bölgesel güç dengelerinde küresel güçlerin işine geliyordu. Bu yüzden ilk hamle Oslo sürecinde geldi.

Türkiye'nin milli menfaatleriyle izahı mümkün olmayan bahaneleri öne süren yerli maşalar devreye girdi. Gezi olayları kalkışmanın ikinci perdesiydi. Hükümet açıkça sokak olaylarıyla alaşağı edilmek istendi. Siyasi ve sosyal saldırılar finansal saldırılarla devam etti.
Ardından Başbakan'ın otoriter ve baskıcı olduğu yönündeki kara kampanya başladı. Malum lobiler sahne alarak iç ve dış kamuoyunda farklı bir hava estirmeye başladı.
Ne otoriterlik, ne Suriye'de radikal örgütlerle işbirliği, ne Oslo iddiaları, ne de Gezi denemesi tutmayınca AK Parti'nin imajını sarsabileceklerini düşündükleri 'yolsuzluk' senaryosu devreye alındı. "

KRİTİK GÜNLERDE AK PARTİ'YE KAZIK ATMAYA ÇALIŞAN YERLİ İŞBİRLİKÇİLER

Son operasyonun hükümete güç kattığını ileri süren Akdoğan, cemaate yönelik sert eleştirilerle yazısını tamamladı: "Küresel güçlerin 'bu iş bitecek' talimatını yerine getiren yerli işbirlikçileri gözünü karartarak kirli bir savaş başlattılar. Hiçbir kutsalın tanınmadığı bu süreç, hükümetten bir şey götürmedi ama yapanların gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Son olaylarda hükümetin meşruiyeti ve güvenirliliği zedelenmemiştir, tam aksine hükümete tertip kuranların tüm güvenilirlikleri ortadan kalkmış, büyük bir toplumsal şüphe ve tepki oluşmuştur.

AK Parti kurulduğu günden itibaren türlü tertip, tezgah ve saldırılara maruz kalmıştır. Kritik günlerde AK Parti'ye kazık atmaya çalışan işbirlikçiler ise hep kaybetmiş, kendileri itibarsızlaşarak milletin gözünden düşmüştür. Allah, bu aziz millete ve milletin adamlarına kumpas kuranlara geçit vermemiştir, inşallah milletin hayır duasıyla bundan sonra da vermeyecektir."