Vurulan çaycının kardeşi: Olayla alakamız yok

Van`da 8 Nisan tarihinde Bahçıvan Mahallesi Küçük Cami Sokakta meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan Vahcettin Payçu`nun kardeşi düzenlediği basın açıklamasında olayla alakalarının olmadığını söyledi.

VAN 11.04.2014 15:57:18 0
Vurulan çaycının kardeşi: Olayla alakamız yok
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapan Murat Payçu, 8 Nisan’da meydana gelen olayda bazı gazetelerde vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini belirterek, ağabeyinin bu olayla bir alakasının olmadığını söyledi.

Kundura dükkânında vurulan ağabeyi Vahcettin’nin kahve işlettiğini belirten Payçu, “8 Nisan günü saat 19.50 sıralarında yapılan silahlı saldırıda ağabeyim Vahcettin ve Salih Oruk isimli vatandaş yaralanmıştı. Bazı gazeteler yaptıkları haberde sanki aralarında bir husumet varmış gibi okuyucuya lanse edildi. Ancak ağabeyimin olayla bir alakası yoktur. Ağabeyim kahve işletmecisidir. Salih Oruk ise ağabeyimin müşterisidir. Ağabeyim oradaki boş bardakları almaya giderken o esnada içeri giren bir kişinin rastgele sağa sola ateş açması sonucu yaralandı. Ayrıca basında yine şahsın önce dükkâna girip bunları yaraladığı daha sonra evine gidip eşini öldürdüğü yazılmış. Hâlbuki bu şahıs, evinde cinnet geçirip eşini bıçakla doğradıktan sonra çarşıya çıkarak sağa sola işyerlerine baskın ederek bunları yaralamıştır. Saldırganı tanımıyoruz. Olayla da bir ilgimiz yoktur” dedi.

“7 kişinin ölümüne sebep olan bir kişi nasıl dışarı çıkarılabiliyor”
Saldırganın daha öncede bu tür saldırılarda bulunduğu bilgisine ulaştıklarını aktaran Payçu, “Sadece edindiğimiz bilgilere göre bu kişinin, 1989 yılında Gürpınar tarafında bir camide 7 kişinin ölümüne sebep olanlardan biri olduğunu duyduk. Hatta bize söylenenlere göre, bu şahsın Bayrampaşa Cezaevi’nde de bir kişiyi öldürdüğünü biliyoruz. Devletin bunu nasıl bıraktığını ve dışarıda nasıl bu şekilde gezebildiğine anlam veremiyorum. Bu şahsın en kısa zamanda yakalanmasını ve cezasını çekmesini istiyoruz. Bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.

Ağabeyinin üç gündür yoğun bakımda tedavi altında olduğunu da dile getiren Paycu, Allah’tan şifa beklediklerini sözlerine ekledi. (Murat Dalgın-İLKHA)