VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, "Acınacak durumdayız

VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasına yönelik bir açıklama yaparak "Acınacak durumdayız" dedi.

VAN 13.04.2020 15:35:13 0
VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, "Acınacak durumdayız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, Twitter sosyal medya hesabı üzerinden İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasına yönelik bir açıklama yaparak Acınacak durumdayız ifadelerini kullandı.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında Cumartesi ve Pazar günü 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 2 günlük yasakla ilgili tepki yağarken İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade ederek istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt insanların ülke kaderini kişilere bağlamasına ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Bozkurt yaptığı açıklamada, “Maalesef ülkede insanımız, anayasanın kurumsal işleyişine, adalete, hukuka ve kurumlara karşı güven ve itibar duyması gerekirken kaderini kişilere bağlaması korkunç bir zayıflıktır. Onun için kimisi İçişleri Bakanı'nın gidişine sevinirken kimisi de üzülüyor.” diyerek devletin varlığı ve kurumsal kapasitenin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi