VİDEO İZLE Van'da Yasin Börü'nün yerine Kurban eti dağıtılacak

Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 6-8 Ekim olaylarında, muhtaçlara kurban eti dağıtırken PKK'lılar tarafından hunharca katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtacak.

VAN 24.09.2015 15:18:55 0
VİDEO İZLE Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Umut Kervanı Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, ‘Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?' sloganıyla başlatılan kampanyaya destek vereceklerini ve Şehit Yasin Börü ile arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtacaklarını açıkladı.

“Şehit Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmaya varız”

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı'na konuşan Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım, “ ‘Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?' sloganıyla başlatılan kampanyaya destek vermek amacıyla, bizler de Van'da ‘Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmaya varız' diyerek destek vereceğiz inşallah.” dedi,

Şehit Yasinler her yerde…

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının bu yolda hunharca katledildiğini hatırlatan Yıldırım, “Bildiğiniz üzere 6-8 Ekim olaylarında Şehit Yasin ve Arkadaşları muhtaç ve mağdur ailelere kurban eti dağıtırken vahşi PKK'lı çeteler tarafından hunharca şehit edildiler. Bu sene Diyarbakır Merkezli olmak üzere Şehit Yasin Börü ve arkadaşları için kurban dağıtım kampanyası başlatılmıştır. Bizler de Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak Şehit Yasin ve arkadaşları için bu Kurban dağıtım kampanyasına destek vereceğiz Allah'ın izniyle. Kurban Bayramının birinci günü Şehit Yasin Börü yaka kartlarıyla bizler de kurban eti dağıtımı yapacağız. Bu sayede şehit Yasinleri unutmadığımızı ve her yerde olduklarını tüm zalimlere göstereceğiz inşalllah.” Şeklinde konuştu.

“10 büyükbaş 25 küçükbaş kurbanlığımız kesime hazır”

Kurban Bayramı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Yıldırım, şu an itibarıyla 10 büyükbaş ile 25 küçükbaş kurbanlık aldıklarını ve bunları yarın inşallah keserek, muhtaç ailelere ulaştıracaklarını belirtti.

Kurban Bayramı'ndan bir hafta önce başlattıkları çalışmalarda son aşamaya geldiklerini ve her yıl olduğu gibi bu sene de belirlenen noktalarda Kurban kesimi yapacaklarını ifade eden Sabri yıldırım, “Daha önce Kurban kampanyası başlatmıştık. Bize epey bağış geldi. Hayvanlarımızı aldık, hazırlıklarımızı tamamladık. Halen kurbanlık bağışları gelmeye devam ediyor. Biz de aldığımız bağışlar neticesinde yeni kurbanlıklar alıyoruz. İnşallah nasip olursa bayramın birinci günü kurbanlarımızı keseceğiz. Kestiğimiz etleri muhtaçlara ulaştırmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Yıldırım, ayrıca bu yıl  800 muhtaç aileye et dağıtmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. (Murat Dalgın-İLKHA)