VİDEO İZLE-Van'da Arakanlı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde, Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan vahşi katliam ve soykırımda şehit edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

VAN 31.08.2017 22:41:16 0
VİDEO İZLE-Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan vahşi katliam ve soykırıma tepkiler gelmeye devam ediyor. Van'da ikindi namazına müteakip kılınan gıyabı cenaze namazının ardından, Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan vahşi katliam telin edildi.

Hz. Ömer Camii avlusunda ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazını Camii İmam Hatibi M. Emin Akan kıldırdı. Kırdırılan gıyabi cenaze namazı sonrası bir konuşma yapan Akan, yeryüzünde ümmet bilincinde olan insanların yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Yapılan zulümlerin Müslümanlar arasında yaşanan bölünmeden kaynaklandığını belirten Akan, “Bugün Zilhicce ayının 9’udur. Yani hacıların vakfe yaptığı gün, haccın ilk adımı ve bugün dualar inşallah kabul olur. Yeryüzünde ümmet bilincine sahip olan insanlar öldürülüyor, yok edilmeye çalışılıyor ama bunun içinde ‘Ben Müslümanım’ diyenlerin payı vardır. Niye? Çünkü gaflet ve delalet içerisinde uykudadırlar. Eğer bölünme varsa o zaman biz kendimizi hesaba çekmek zorundayız. Yeryüzündeki bu Müslüman kardeşlerimiz; eli, kolu, ayağı video ile çekilip sadece zevk için bütün dünyaya yaymak amacıyla Ümmet-i Muhammed’dir diye servis ediliyorsa bunun karşısında da  ‘Ben Müslümanım’ diyeler susuyorsa bilsin ki onun kalbi nasırlaşmış, katılaşmış ve o kendisini hesaba çeksin.” dedi.

Özellikle Suud yönetimi olmak üzere, yapılan zulümlere karşı susanlara çağrıda bulunan Akan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah’ım; onların kalplerine imanı nakşet, artık Müslümanların önünde bir takoz gibi durmasınlar veya onları defet. Bir musibetle, bir bela ile onları gönder. Onların yerine gelen ‘La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah’ aşkıyla gelen insanları nasip et. Biz öyle bir dine sahibiz ki Yahudi de olsa, Budist dahi olsa biz onları o şekilde kesemiyoruz. Çünkü bizim iman ettiğimiz o din güzellik dinidir.”

Yapılan konuşmadan sonra okunan dua ile program sona erdi. (Yılmaz Sönmez, Suat Tink - İLKHA)