VİDEO İZLE-Şehir merkezine yeni park!

İpekyolu Belediyesi, daha yaşanılır ve sosyal yaşam alanlarını oluşturmak amacıyla, eski Hanımlar El Emeği Pazarı yerine çok amaçlı parkın temelini düzenlen törenle attı.

VAN 28.07.2017 22:56:20 0
VİDEO İZLE-Şehir merkezine yeni park!
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Belediyesi tarafından, içerisinde kitap kafe, uçak konseptli çocuk oyun parkı, bisiklet bağlama, şarj istasyonu, wifi, engelli araçları için şarj istasyonu ve süs havuzu bulunan çok amaçlı parkın temelini düzenlen törenle atıldı.

Beşyol Mevkii Vali Mithat Bey Mahallesi Gündüz Sokak’ta eski Hanımlar El Emeği Pazarı yerinde yapılacak olan, çok amaçlı parkın temel atma programına katılan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, parkın Ağustos ayının sonuna kadar bitirilerek hizmete açılacağını belirtti.

Parkın yapımıyla ilgili bilgi alan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Öztürk, burada gazetecilere açıklama yaparak, “Burası Beşyol’a yakın yürüme mesafesinde olan bir yerdir. Böylesine değerli ve merkezi bir yeri vatandaşlarımıza, İpekyollarımıza park olarak kazandırmak istedik. Bu bölgede her taraf inşaat, her taraf bina ama insanların aileleriyle birlikte oturabileceği, çocukların eğlenebilecekleri bir alan yoktu. Bizler de bu amaçla bin 600 metrekarelik alanı park olarak düşündük ve projelendirdik. Projelendirdikten sonra ihalemizi yaptık ve bugünde temelini atmaya geldik. Buradaki park projelendirmesi özel bir alan oldu.” dedi.

“Çocuklarımız için özel uçak görünümlü değişik bir park olacak”

Çocuklar için uçak konseptiyle dikkat çeken bir park olacağını ifade eden Öztürk, “Burası merkezi bir yerdir. Bin 600 metrekarelik alanda bir kafe düşündük. Bu kafe, kitap kafe şeklinde olacaktır. Çocuklarımız için özel uçak görünümlü değişik bir park olacak. Spor için fitness gruplarımız, yürüyüş alanları, bank, üniversite öğrencilerimizin bu parktan yararlanması için bisiklet alanları, wifi alanları, engelliler için şarj alanları ve telefon şarj alanları oluşacak. Yeşiliyle, kafesiyle, yürüyüş alanlarıyla, oturma alanlarıyla şehrimizin merkezinde bir nefes alabileceğimiz parkın temelini atarak İpekyolularımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu parkımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“8 dönümlük alanda kent park uygulaması yapacağız”

2011 yılında meydana gelen depremden sonra yıkılan Eski Araştırma Hastanesi yerinde 8 dönümlük alanda kent parkı yapılacağı müjdesini veren Öztürk, “Eski Araştırma Hastanesi olarak bilinen yerde 8 dönümlük alanda kent park uygulaması yapacağız. Şu an bu parkla alakalı proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Bu kent parkımızı ihale aşamasına getirdik. Bunu da yaz bitmeden ihalesini yapıp, İpekyolulu vatandaşlarımıza kısa zamanda kazandıracağız. Bu park da Down kafe olacak, dowm sendromlu kişiler tarafından işletilecek. Yine dowm sendromlu kişilere yönelik oyun alanları olacak. Aynı zamanda diğer vatandaşlarımıza da çocuklarımıza da hizmet verecek çocuk alanları olacak. Açık spor alanları olacak, basketbol, voleybol oynatılacak alanlar olacak. Geniş yürüyüş ve bisiklet alanları olacak. İnşallah bunların da iki ay içerisinde temelini atacağız diye umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

İpekyolu Belediyesi olarak 16 adet parkı halkın hizmetine açtıklarına dikkat çeken Öztürk, şunları kaydetti: “Yeşil alanlara ihtiyacımız var. İpekyolu belediyesi olarak da şu anda 16 adet çocuk parkını köylerimizde kurulumunu yaptık. Okul bahçeleri olmak üzere bu parkların kurulumunu yaptık ve bitirdik. İnşallah 10 adet daha çocuk parkını okullar açılmadan anaokullarımızın bahçesine kuracağız. Çünkü bizim için çocuklarımız, yeşil alanlar, aileler için nezih mekânlar önemlidir.”

Düzenlenen temel atma töreni ilk harcın dökülmesiyle son buldu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)