VİDEO İZLE PKK'nin vurduğu imamın durumu ciddiyetini kuruyor

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde yol kesen PKK'liler tarafından vurulan İmam Bedrettin Fırat'ın durumu ciddiyetini koruyor.

VAN 14.08.2015 20:10:42 0
VİDEO İZLE PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dün helikopterle Van'a sevk edilen ve özel bir hastanede tedavi altına alan İmam Bedrettin Fırat'ın durumunun ciddiyetini kuruduğu belirtildi.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde akşam saatlerinde Şemdinli-Yüksekova Karayolunu ulaşıma kapatan bir grup PKK'li tarafından aracında taranan imam Bedrettin Fırat, ağır yaralanmış daha sonra helikopterle Van'a sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde Şemdinli ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Çocuklara ders verdiği Kur'an kursundan evine giden Bedrettin Fırat (24) isimli imam, PKK tarafından kapatılan Şemdinli-Yüksekova Karayolunda durduruldu. Fırat, aracında beklerken diğer araçlardan indirilen birinin hedef göstermesi üzerine PKK'liler tarafından tarandı. Olayda ağır yaralanan imam, çevredeki vatandaşlar tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından akşam saatlerinde helikopterle Van'a sevk edilen İmam Fırat'ın durumunun ciddiyetini kuruduğu ve hala hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Ayrıca vurulan imamın ilçenin en kalabalık aşireti olan Herki aşiretine mensup olduğu ve herhangi bir parti ya da cemaate mensup olmadığı öğrenildi.

Bu arada Hakkâri Valiliğinden yapılan açıklamada, Şemdinli'de PKK'liler ile kolluk güçleri arasında yaşanan çatışmada yaralanan S.T isimli bir vatandaşın da Van'a sevk edilerek tedavi altına alındığı bildirildi. (İLKHA)