VİDEO İZLE-Otobüs firmaları bayram sonrasını iple çekiyor

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla beklenenin üzerinde yoğunluk bulamayan şehirlerarası otobüs firmaları, asıl yoğunluğun bayramdan sonra olacağını belirttiler.

VAN 22.08.2017 19:40:07 0
VİDEO İZLE-Otobüs firmaları bayram sonrasını iple çekiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Van şehirlerarası otobüs terminallerinde hareketlilik başladı. Bayram öncesi birçok vatandaşın batı illerinden doğu illerine gelmesinden dolayı ek sefer yapan otobüs firmaları, gidişlerde yoğunluğun olmadığını dile getirdiler.

Bayram öncesi beklenenin üzerinde yoğunluk içinde olmadıklarını belirten otobüs firması yetkilileri, asıl yoğunluğun bayram sonrası dönüşlerde yaşanacağını dile getirdiler.

Batıdan doğu illerine gelen yolcuların yoğunluğundan dolayı ek sefer yaptıklarını bildiren otobüs firması işletme müdürü Murat Topçu, doğudan batı illerine giden yolcu sayısının beklentilerinin altında olduğunu söyledi.

Topçu, "Kurban Bayramı yaklaşırken insanlar memleketlerine geri dönüyor. Bayram için olsun, kurbanlık için olsun bayrama geliyorlar hepsi. Bu yüzden gelişlerde büyük bir yoğunluk var. Bugün itibariyle arabalarımızda yer yok. İlave seferlerimizin hepsi doldu. Van'dan tabi ki bundan sonraki günlerde bayramdan sonra gidişlerde çok yoğunluk olacağını bekliyoruz. Güneydoğu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da gelişlerde çok yoğunluk var. Bayram öncesi gidişlerde o kadar talep yok." dedi.

Bayramdan sonra Van'dan gidişlerde yoğunluk beklediklerini dile getiren Topçu, "Şu anda zaten gelişlerimiz dolu. Tabi ki bundan dolayı gelen bütün araçlarımızda yer bulunamıyor. Biletlerini alanlar almış, alamayanlar için ilave seferler düzenledik. Şu anda gelişlerde talep edenler çok olduğu için ek sefer açtık. Bayramdan sonra ümit ediyoruz gidişlerde daha çok yoğunluk olacak." ifadelerini kullandı.

Otobüslerde alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nedeniyle uçaklarla rekabet edemediklerini ifade eden Topçu, sözlerini şöyle tamamladı: "Uçaklara tanınan tolerans otobüslere tanınsaydı 50 TL'ye bilet satıyorduk. İnanıyorum ki otobüslerden alınan ÖTV kaldırılsaydı daha farklı olurdu. Uçakta 30 kilodan fazlasına ücret alıyorlar. Kilosu 6 liradan, 5 kilo olsa 30 lira fark veriyorsun. Yolcularımız bundan dolayı şu anda otobüsü tercih ediyorlar. Makul fiyatla geliyorlar, bagajlarında sorun yaşamıyorlar."

 

Doğu illerine gelişlerin yoğun olduğunu ama gidişlerin zayıf kaldığını belirten otobüs firması müdürü Halit Karagülle ise "Bayram üzeri tabi ki buradan gidişler biraz zayıf olabilir ama gelişler çok iyi. Gidişler normal ama gelişlerde ek seferlerimiz dolu geliyor. Biz gayet iyi çalışıyoruz, memnunuz. İstanbul'da, İzmir'de, Antalya'da, Bodrum'da, Ankara'da, her tarafta ek seferlerimiz var. Sadece gidişler biraz zayıf kalıyor, geri kalanında sıkıntımız yok. Biz bayramdan önce nasıl burada hazırlığımızı yapıyorsak, bayramdan sonra da aynı o şekil yine ek seferlerimizle yolcularımıza, halkımıza yine hizmetimizi devam ettireceğiz. Bayramdan sonra inşallah daha iyi olur. Bu yönde beklentilerimiz var." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez, Suat Tink - İLKHA)

Otobüs firmaları bayram sonrasını iple çekiyor