VİDEO HABER “Yılbaşını Hz. İsa (as)’la hiçbir alakası yok”

Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle konuşan Van’ın önde gelen alimleri, bu gecelerin Allah’ın Resulü’ne olan (sav) olan sevginin ispat edilmesi için birer fırsat olduğunu vurguladı.

VAN 23.12.2015 10:38:48 0
VİDEO HABER “Yılbaşını Hz. İsa (as)’la hiçbir alakası yok”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Hz. Muhammed’in  (sav) dünyaya teşriflerinin  1444’üncü yılı münasebetiyle İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Van’ın tanınan alimlerinden Molla Fahrettin Arslan, özellikle yılbaşı bahanesiyle her türlü günahın işlendiği şu günlerde, Allah resulüne olan sevgimizi ispatlamamız için bu tür gecelerin birer fırsat olduğunu söyledi.

“O’nun sünneti evimize ne kadar hâkimdir”

Hazreti Muhammed’in mübarek veladetinin 1444’üncü yıldönümünü idrak edildiğini hatırlatan  Arslan, Allah’ın (cc) birçok ayeti kerimede Resulullah’ın örnek ahlakı ve kişiliğinden bahsettiğini anımsatarak, “Veladetini idrak ettiğimiz Allah Resulü’nün (sav) ümmeti olarak, bugün bizim tekrar şöyle bir düşünmemiz lazım. Acaba Efendimiz’in (sav) bize bıraktığı bu mirasa ne kadar sahip çıkıyoruz? Kendi evimizden başlayalım. Onun sünneti evimize ne kadar hâkimdir? İşte bu gece bize bunu hatırlatmalı. Bu gece sadece senede bir sefer bir araya gelerek işte Allah Resulüne birkaç beyit okumaktan ibaret değildir.” dedi.

“İddialar ispat ister”

Peygamber Efendimiz’in sünnetinin hayatımızın merkezinde yer almadığı müddetçe Resulullah’ın (sav) rahmet yüklü mesajlarının hayatımıza tesir edemeyeceğini aktaran Arslan, “Resulullah (sav) hayatımızın tümüne tesir etmediği müddetçe, Allah Resulüne olan sevgimiz bir iddiadan öteye geçemez. İddialar ispat ister. İspatı nedir? O’nun sünnetini ailemizden başlamak suretiyle, çocuklarımıza, gençlerimize bunları belletmek zorundayız. Bu yüzden de bu geceler bizim için bir fırsattır.” şeklinde konuştu.

“Yılbaşını Hz. İsa (as)’la hiçbir alakası yok”

Sözde bir Peygamberin doğumu olarak kutlanan yılbaşına da değinen Molla Arslan, “Yılbaşı gecesi ise İslam’la uzaktan yakından bir alakası olmayan ve tamamen Hıristiyan kültürü içerisinde doğmuş olan bir gecedir. Yani sözde bir Peygamberin doğumuna izafe edilerek kullanılan bir gece. Hâlbuki bunun Hz. İsa’nın (as) doğumu ile uzaktan yakından bir alakası yoktur. Çünkü bir Peygamber asla kendi doğduğu günün böyle türlü fuhşiyatlarla kutlanmasını kabul etmez.” diye konuştu.

Müslümanlara da seslenen Molla Fahrettin Arslan, kendi dinimize ve kültürümüze sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi. (Murat Dalgın-İLKHA)