VİDEO HABER - NAMAZ YENİLMEZLİĞİN SIRRIDIR

Van Kur’an Nesli Platformu İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programda konuşmacı olarak katılan İttihadul Ulema üyesi Nihat Tay, namazın yenilmezliğin sırrı olduğunu söyledi.

VAN 18.08.2017 20:52:30 0
VİDEO HABER - NAMAZ YENİLMEZLİĞİN SIRRIDIR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Kur’an Nesli Platformu İl Koordinatörlüğü tarafından 6-10 yaş arası çocuklar için Van İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda “Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla program düzenlendi.

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, minik bir öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Miniklerin Namaz gösteriminin ardından, Grup Rahmet sanatçılarının ilahi ve ezgileri ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İttihadul Ulema Üyesi Nihat Tay, Namaz istatistiklerine dikkat çekerek, “Türkiye’de geçmiş yıllarda yapılan namaz kılanların sayısı namaz kılmayanların oranı diye bir anket yapılmış ve anketin sonucu içler acısıdır. Ülkenin yüzde 90’ından çoğu Müslüman olan bir ülkede namaz kılanlar yüzde 30’u dahi geçmiyor. Namaz kılmayanların sayısı yüzde 70 olarak görülmekte.

Kardeşlerim 10 kişiden 7, 100 kişiden 70 kişi namaz kılmıyor ve namaz kılanların yüzde 30’luk kısmının ise yüzde 70’lik kısmı da sabah namazını kılmıyor. Namaz kılanların yüzde 70’lik bir kısmı 5 vakit namazı 4 vakte indirmişler 5 vakit namazı 4 vakit kılmaktadırlar. Yine bu namaz kılanların yüzde 12-13’lük kısmı da namazlarını cemaatle kılmaktadır. Yani ciddi bir rakam namazlarını cemaatsiz eda etmekte ve namazını cemaatsiz eda edenlerin çoğunluğu da namazlarını vaktin çıkmasına yakın bir vakitte kılmaktadır. Kardeşlerim işte bundan dolayı Kur’an Nesli Platformu’na teşekkürü bir borç hissettim.” ifadelerini kullandı.

İslami bir eğitimin küçük yaşta başladığını belirten Tay, “Bugün yaşadığımız ülkede Namaz kılanların sayısı çok düşük çünkü eğitim küçükken başlar. Dolayısıyla kıymetli kardeşlerim çocuklarımızın namazına dikkat edelim. Namaz, Allaha teslim olmaktır. Müslüman, Allaha teslim olmayacak da kime teslim olacak? Namaz, boyun eğmektir. Müslüman Allaha boyun eğmeyecek de kime boyun eğecek? Namaz, Allaha itaat etmektir. Müslüman Allaha itaat etmeyecek de kime itaat edecektir? Namaz, müminin miracı ve nurudur. Müslüman alnını secde izi ile nurlandırmayacak da ne ile nurlandıracaktır? Namaz, Müslüman’ın hayatını anlamlandıran bir ibadettir. Müslüman, hayatını namazla anlamlandırmayacak da ne ile anlamlandıracaktır? Namaz, Resulullah’ın buyurduğu gibi dinin direği ve her hayrın anahtarıdır. Müslüman, Resulullah’ın sesine kulak vermeyecek de hangi sese kulak verecektir?” şeklinde konuştu.

“NAMAZ YENİLMEZLİĞİN SIRRIDIR”

Mescid-i Aksa’da yaşayan Müslümanların zaferini, orada bulunan Müslümanların namazlarından taviz vermemesine bağlayan Tay, “Biz Müslümanların gündeminde olan bir konu var. O da Siyonistler tarafından kapatılan, cumaların kılınması yasaklanan, ezanların okunması yasaklanan Mescid-i Aksa’dır. Oradaki namazla direnmeyi öğrenen Filistinli Müslümanlar, evlerinin damına, çatısına, sokaklara çıkıp ezan okudular.

Mescidi Aksa’nın etrafında namaz kılarak onlara bir meydan okudular. Seccadesi başında bir yiğit genç Siyonist bir asker tarafından tekmelendi. Kardeşlerim, Musa(as)’ın Firavun’a boyun eğmediği gibi, İbrahim(as)’ın Nemrut’a boyun eğmediği gibi, Hz. Muhammed’in Mekke diktatörlerine boyun eğmediği gibi, o Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’yı kapatsalar da, ezanları, Cuma namazlarını yasaklasalar da, seccadesi başındaki o yiğitleri tekmeleseler de, o yiğitler hiçbir zaman boyun eğmediler ve eğmeyecekler. O yiğitler namaz kılmaya devam ettikçe hiçbir zaman yenilmeyecekler çünkü namaz yenilmezliğin sırrıdır, zaferdir. O mazlumların zaferi, o mazlumların secde izlerinde gizlidir.” dedi.

“İSLAM KALESİNİN SON HALKASI NAMAZDIR”

Son olarak Peygamber(a.s)’ın hadisine dikkat çeken Tay, “Eğer ki namaz düşerse İslam kalesi de düşer. Allah resulü bir hadisinde şöyle buyuruyor;  İslam halka halkadır ve halkaları halka halka çözülecektir. Bir halka çözülürse Müslümanlar diğer halkaya sarılacaktır. İslam’ın çözüleceği ilk halkası siyaset, son çözülecek halkası da namazdır. Yani o son halka da çözülürse İslam düşmüş demektir.

Buradan şunu söylüyoruz kardeşlerim, buraya toplanmış Müslümanlar ve namazın muhafızları olarak ülkenin yüzde 70’i namaz terk etse de biz etmeyeceğiz ve hiçbir zaman da terk etmedik. İslam kalesinin bu son halkasına sahip çıkalım ki çocuklarımız namazsız büyümesin, madde bağımlılığı bataklığına düşmesin, kız çocuklarımız model olarak modacıları değil Hz. Fatma, Hz. Zeynep, Hz. Meryem’leri örnek alsınlar. İslam kalesinin son halkasına sahip çıkalım ki neslimiz ahlaksızlık bataklığına düşmesin.” diye konuştu. 
Program yapılan konuşmanın ardından, sinevizyon gösterimi ve çocuklara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.