VİDEO HABER-HALEP'E YOL AÇ SURİYE'YE YARDIM ET KAMPANYASI

İHH Van Şubesi, 'Halep'e Yol Aç Suriye'ye Yardım Et' kampanyası çerçevesinde Halep halkına yardım amacıyla bir kermes açtı.

VAN 13.10.2016 19:43:41 0
VİDEO HABER-HALEP
Tarih: 01.01.0001 00:00

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eğitim ve Kültür Merkezi Van Şubesi gönüllüleri tarafından, "Halep'e Yol Aç Suriye'ye Yardım Et" kampanyası çerçevesinde, Suriye’nin Halep kentinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren halka yardım etmek amacıyla kermes açıldı.

İHH Van Şubesi tarafından, Şişli Öğretmen Evi önünde yardıma muhtaç Halep halkı yararına düzenlenen kermese vatandaşlar ilgi gösteriyor. Kermeste atölye çalışmaları, süs eşyaları, yemek, tatlı ve pasta çeşitlerinin yanında çeşitli kitaplar sergilendi.

Açılan kermes hakkında bilgi veren İHH Van Kadın Komisyon Başkanı Nuray Nursel Dağaç, “Bugün itibariyle açılan kermesimiz, 3 gün sürecek. Bu kermesi Halep yararına düzenlemekteyiz. Suriye’deki savaş ve mazlum halkın sıkıntıları bitene kadar, dönem dönem elimizden geldiği kadarıyla faaliyetler yürütmekteyiz. Bu faaliyetler kermes şeklinde ve biletli programlar şeklinde de olabilir. Bu kermesimiz de aynı şekilde 3 gün boyunca devam edecek.” dedi.

Savaşın ortasında, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 350 bin Haleplinin yaşadığı drama, Van halkı olarak sessiz kalmadıklarını dile getiren Dağaç, “Bu kermeste, 5 milyon nüfusu olan Halep’i 3 ayda 5 kez kimyasal silah kullanarak nüfusu 350 bine düşüren zalimlere karşı, oradaki mazlumlara elimizden geldiği kadar ufacıkta olsa destek amaçlı yardımda bulunacağız. Cumartesi gününe kadar süreç kermesimizde atölyede bulunan genç kızlarımızın yapmış olduğu, atölye çalışmaları var. Onlarla birlikte kermesimizde gıda, giyim ve pasta çeşitleri bulunuyor. ‘Halep'e Yol Aç Suriye'ye Yardım Et’ kampanya çerçevesinde bu kermesi açtık. Bu kermes de İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın başlattığı kampanyanın devamıdır.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

HALEP'E YOL AÇ SURİYE'YE YARDIM ET KAMPANYASI