VGC’den, gazeteciler ve polis arasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama…

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, Vanspor Store açılışında bazı gazeteciler ve polis korumaları arasında yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

VAN 25.04.2022 12:08:02 0
VGC’den, gazeteciler ve polis arasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Vanspor Store açılışında gazetecilerle ilgili sergilenen tutumla ilgili açıklama yapma zarureti doğmuştur. Önceliği kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilerin çalışma alanlarının engellenmesi kabul edilir bir durum değildir. Bu bağlamda dün Vanspor Store mağazasının açılışında gazeteciler ve polis arasında yaşanan tatsız olayın üzücü olduğunu belirterek bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Olayın hemen akabinde İl Emniyet Müdürü Sayın Atanur Aydın’ın bizati araya girmesiyle özür müessesine başvurulmuş ve olayın tatlıya bağlandığı da bilinmelidir. Sonuç olarak sahada görev yapan gazetecilerin çalışma alanlarının oluşturulması ve güvenliklerinin sağlanmasının emniyet güçlerinin görevi olduğunu hatırlatarak, gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel müdahaleyi asla tasvip etmediğimizi ifade ederek meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ayrıca bazı siyasi kesimlerin ve sözde gazeteci kılıklı provokatörlerin olayın henüz cemiyet yönetimine yansımadan Vangölü Gazeteciler Cemiyetini hedef alan pişkinlikleri de kabul edilemez. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti geçmişte olduğu gibi bugün de kuruluş gereği gazeteciye karşı işlenmiş bir hak ihlali varsa bütün detaylarını enine boyuna araştırmadan herhangi bir açıklama yapmama sorumluluğuna sahiptir.

Bu nedenle cemiyetimizi yıpratma tutumu içerisinde olan bu kirli zihinleri kendi işlerinde başarıyı kovalamaları gerekliliğini hatırlatarak tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız” denildi.