VEPSAŞ VASKİ’nin elektriğini neden kesti?

VEPSAŞ, kayyum ataması yapıldıktan sonra elektrik borcunun yüzde 70’ini ödeyen VASKİ’nin, Van’ın büyük kısmını besleyen, elektrik borcu olmayan 1 ve 2 nolu depoların elektriğini, toplam borcu gerekçe göstererek kesti.

VAN 3.08.2018 15:21:03 0
VEPSAŞ VASKİ’nin elektriğini neden kesti?
Tarih: 01.01.0001 00:00
  

 

VEPSAŞ, kayyum ataması yapıldıktan sonra elektrik borcunun yüzde 70’ini ödeyen VASKİ’nin, Van’ın büyük kısmını besleyen, elektrik borcu olmayan 1 ve 2 nolu depoların elektriğini, toplam borcu gerekçe göstererek kesti.

 

Kayyum öncesi dönemde ödenmeyen elektrik borcunu gerekçe gösteren VEPSAŞ, Van’a su sağlayan VASKİ depolarının elektriğini kesti. Elektrik kesintisinin başlamasından itibaren, su sıkıntısının önüne geçmek için yoğun çaba sarf eden VASKİ ekipleri, jeneratörler ile elektrik ihtiyacını karşılamaya ve su depolarını taşıma su ile beslemeye çalışıyor.

 

ELEKTRİKLERİN KESİLMESİ SU SIKINTISINA NEDEN OLACAK

Elektriklerin VEPSAŞ tarafından kesilmesi sonucunda alınan ek tedbirlere rağmen depolardaki su seviyeleri düşmeye başladı. Erciş başta olmak üzere Van’ın bazı ilçelerinde su kesintisi yaşandı. Kesilen elektriklerin VEPSAŞ tarafından yeniden açılmaması durumunda, Van Merkezde yer alan Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde de su kesintisi yaşanacak.  

 

VEPSAŞ BORCU OLMAYAN 1 VE 2 NOLU DEPOLARIN ELEKTRİĞİNİ KESTİ

VASKİ’nin VEPSAŞ’a olan 120 milyon liralık elektrik borcunun 95 milyon lirası HDP’li yönetim döneminden, 25 milyon lirası ise kayyum döneminden.

 

2016 yılında HDP’li yönetim tarafından 6 milyon lira ödeme yapılmışken, kayyum döneminde 2018’in ilk 7 ayında ise 12 milyon lira ödeme yapılmış.

 

HDP’li yönetim döneminde, VASKİ’nin elektriğini hiç kesmeyen VEPSAŞ, kayyum döneminde şehrin büyük kısmını besleyen, üstelik elektrik borcu olmayan 1 ve 2 nolu depoların elektriğini, VASKİ’nin toplam borcunu gerekçe göstererek kesti.

 

CEVAP BEKLEYEN ÖNEMLİ SORULAR?

VEPSAŞ, 1 Milyon 100 bin nüfuslu Van’ın susuz bırakılmasını göze alarak, VASKİ’nin elektriğini nasıl keser?

 

VEPSAŞ, şehrin büyük kısmını besleyen, elektrik borcu olmayan 1 ve 2 nolu depoların elektriğini VASKİ’nin toplam borcunu gerekçe gösterip keserek, özelde VASKİ ve kayyumları, genelde ise Van halkını cezalandırmak mı istiyor?

 

Kayyum öncesi ödenmeyen borçlar için VEPSAŞ, HDP’li yönetim döneminde VASKİ’nin elektriğini neden hiç kesmedi?

 

Akşam saatlerinde VASKİ’nin elektriğini kesen VEPSAŞ, kesme işlemini gün içinde değil de neden akşam saatlerinde yaptı?

 

VEPSAŞ HDP’li yönetim döneminde kesmediği VASKİ’nin elektriğini keserek, kayyum dönemine ve devlete karşı tepki ve olumsuz algı mı oluşturmak istiyor?

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi