VEKİLLER VE VALİ ESNAFI ZİYARET ETTİ

Van'da, Suriye'nin Kobani kentindeki IŞİD saldırılarını protesto amacıyla 4 gün boyunca süren gösterilerin ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve AK Parti Van milletvekilleri, esnafı ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

VAN 11.10.2014 12:27:47 0
VEKİLLER VE VALİ ESNAFI ZİYARET ETTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerinde bulundular. 

            Vali Doğan, kentteki olaylara değinerek, “Van bunlara layık değildi, bunlar Van’a yapılmamalıydı. Elbette sadece Van için demiyorum bunları ben. Türkiye’nin birçok ilinde benzer vandalist eylemlerle karşı karşıya kaldı. Ama temenni ediyorum ki birlik ruhumuz bundan etkilenmemiş olsun. Esnafımızın göstermiş olduğu sağduyudan çok memnun kaldık. Onların bu hoşgörülü tavrı, babacan tavrı, kavrayıcı tavrı onlara örnek olsun. Yanlış yapanlara örnek olsun. İnsanların birbirlerinden farklı düşünseler bile, farklı siyasi görüşlere inansalar bile, farklı etnik kökenlerden gelseler bile nasıl yan yana dururlarmış esnaflardan öğrensinler” dedi.


            AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, “Umarım Van tekrar böyle talihsiz olaylar yaşamaz. Umarım Van tekrar bu yakmaları, yıkmaları yaşamaz. Biz geçmişi geçmişte kalsın istiyoruz. Bizim AK Parti olarak, AK Parti milletvekilleri olarak, hükümet olarak Van’ı tekstil kent ile gündemde tutmak istiyoruz. Van’ı kongre fuar merkezi ile gündemde tutmak istiyoruz. Turizmi çok ciddi manada yükseltecek olan yeni müzeyle gündemde tutmak istiyoruz. Yeni sanayilerle gündemde tutmak istiyoruz. Bu yakmaları, bu yıkmaları Van halkının bunu hak edilmediğini çok iyi biliyoruz” dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, “Kobani’de, Rojava’da, Şengal’da, Irakta, Suriye’de yapılan zulme, Filistin’de yapılan zulme hiç kimse ama insanım diyen hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir zulümle karşı karşıyayız. Fakat biz burada kendi halkımızla burada kendimizle birlik beraberlik içerisinde o insanları kurtarmaya, burada esnafımıza taşkınlık yapmadan, en azından esnafımıza zarar vermeden, en demokratik haklarımızı elbette güç birliği ile hatta beraber ortaya koyalım. Ben öncelikle bir daha böyle olayların yaşanmaması ve burada Ankara’da siyasiler tarafından, hükümet tarafından bir an evvel oradaki kardeşlerimize yurttaşlarımıza çare bulunması adına buradaki bu bölgede huzursuzluk yapmaksızın çözmelerini rica ediyoruz. Yine el birliği ile hepimiz ne yapacaksak oradaki insanlar içinde el birliği ile yapmanız gereken işleri de yapalım. Burada memur maaşını alıyor. Emekli maaşı ne olabiliyor. Fakat esnaf, beş günlük zararı ödeyemiyor, altından çıkamıyor. Bu meramda her ne olursa olsun defalarca söylüyoruz maddi kayıp ne olursa olsun bir cana bedel değil. Canlar gitmesin, insanlar ölmesin. Burada da yatırımlar durmasın. Fakat oradaki insanlarımızı elbette ki insanım diyen herkesten yardım istiyoruz” dedi.