Vekiller ve STK’lar fuarı değerlendirdi

Van’da Ajans Asya Fuarcılığı öncülüğünde ‘Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı’ ve ‘İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı’ açıldı

VAN 19.09.2021 20:01:31 0
Vekiller ve STK’lar fuarı değerlendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dün açılan ve 80 firma ve 150 markanın tanıtılacağı fuara AK Part Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İran milletvekilleri ve iş adamları ile çeşitli illerden birçok iş adamı katıldı. Birçok kişi ekranlarımıza fuarı değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Yenilenebilir enerji fuarı ilimiz ve ülkemiz için büyük öneme sahip. Pandemi ve ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle enerjide sorunlar yaşayacağız. Bunun telafisi yenilenebilir enerjiyle olabileceğini öngörüyoruz.” Dedi. “

SEKTÖR YENİ BİR TREND KAZANACAK”

Ajans Asya Fuar koordinatörü Veysi Uygun, “Van Türkiye en çok güneş gören 2’inci şehri. Biz bunu ekonomiye katkı sunmak istiyoruz Sektör olarak yeni bir trend oluşacak.

10 yıl sonra evlerimizin çatısında kendi elektriğini üretecek durum oluşacak. 80 firmamız katılım sağladı. Yurt dışından da ciddi bir ziyaretçi bekliyoruz.

Bütün sektörleri de davet ediyoruz. Bu değer hepimiz” şeklinde konuştu. İş insanı Serkan Akyüz, “Vanlıyım Ankara da ticari faaliyetlerde bulunuyorum. İran’la ithalat ve ihracat ilişkilerimiz üst seviyede. İran ekibiyle görüşmeye geldik.

Gittiğimiz fuarlara ciddi harcamalar yapıyoruz. Bu Van için gurur verici bir şey. Özellikle Van’ın tanıtımı için çok güzel bir şey.” Barış gurubu Müdürü, İranlı Rıza, “Fuar için 20 kişilik bir heyetle buraya geldik. İnşallah Türkiye ile ilişkilerimiz daha iyi olacak. Covidhastalığı bitse işler daha iyi olacak.

” “CİDDİ YATIRIM SÖZ KONUSU”

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “Fuarlar bir şehri tanıma adına önemli bir işlev görüyor. Hem Van’ımızın tanıtımı hem de uluslararası ilişkiler için değerli ve önemli adımlar atılmasına vesile oluyor. İranlı iş insanların Van da ciddi yatırımları söz konusu ve cid talepler de oluyor. Böyle fuarlar vesilesiyle bir araya geliyoruz.” İran İslam Cumhuriyetinin Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, “Öncelikle bu açılış için tebrik ederim. İki ülkenin menfaatine güzel birliktelik var. Milletvekilleri bunun için çabalıyor. Bizde bununla mutlu oluyoruz.”

“VAN DOĞUNUN NADİDE İLİDİR”

Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, “Fuarlar Van için önem arz etmektedir. Van’ın sosyal kültürel ve ticari boyu tamamen gerçek anlamda yansıtan bir unsur. Böyle erkinlik ve fuarların daha çok olmasını sosyal aktivitelerin Van’da daha çok olmasından yanayız. Doğu Anadolu’nun nadide bir şehridir Van. Kalkınmaya ihtiyacının olduğunu ve bu tür faaliyetlerle daha çok yatırım olacağını düşündüğüm için bu tür fuarların daha çok yapılması taraftarıyım. Gazeteci Adil Harmancı, “Fuarlar şehrin can damarıdır. Yaşama katkı sunar. Durgun bir hayat söz konusu hem sosyal yaşamda hem d ekonomik yaşamda fuarlara bunlara katkı sunuyor. Kentin tanıtımı anlamında güzel bir şey.” Kaynak: Vangölü TV