VEHAP GEZGEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI…

MEMURLUK VE YÖNETİCİLİK HAYATINDAN SONRA SİYASETİ DÜŞÜNDÜ!

VAN 27.04.2018 23:07:04 0
VEHAP GEZGEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Seçim kararı alındıktan sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Van ilinde de Milletvekili Aday Adaylarını heyecan sardı.

Seçim ve Aday Adaylık heyecanı diğer illere nazaran Van’da daha fazla etkili oluyor.

Van’da önemli bir yeri olan 20 yıllık memurluk ve yöneticilik hayatında önemli hizmetlere imza atan Vehap Gezgen 24 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak olan Milletvekili Seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Gezgen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Ailemle ve dostlarımla istişarelerimi yaparak Van’ımızın ve Milletimizin menfaatlerini gözetmek koşuluyla, bugün itibariyle VASKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevimden istifa ederek, 24 Haziran 2018 de yapılacak olan seçimde Ak Parti'den Van Milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım.  Van halkı için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Aday adaylığı sürecinde bana vereceğiniz desteklerinizden dolayı da şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım ifadelerine yer verdi…

 A.VEHAP GEZGEN KİMDİR

1969  Gürpınar doğumlu ,   Evli 5 çocuk  babası, Cumhuriyet  Üniversitesi   mühendislik  mimarlık fakültesi   Jeoloji mühendisliği   bölümü 1992 mezunudur.  1994 yılında Van Belediyesinin açmış olduğu memurluk sınavını kazandıktan sonra  mühendis olarak göreve  başladı.  Kısa bir süre  imarda ve yol yapımında mühendis olarak çalıştıktan sonra , 1994-2004 tarihleri arasında  altyapı müdürü,  2004 - 2009 tarihleri arasında su ve kanalizasyon işletme  müdürü  olarak görev yaptı. 2009- 2016 tarihlerinde   Mühendis olarak görevine devam etti.  Kasım2016 tarihinde Van Valisi  İbrahim TAŞYAPAN  Kayyum olarak  Büyükşehir Belediyesine atandıktan   06. 12.2016 tarihinde A.Vehap Gezgen  VASKİ Genel Müdürü Vekili olarak göreve  geldii, 8   Ay bu görevi yaptıktan sonra  Genel müdür yardımcısı olarak     Devam etti.  16.04.2018 tarihinde Genel müdür yardımcılığından istifa ederek   AK Parti  de Milletvekili aday adaylığına müracaat etti.
        Yaklaşık olarak 24 yıl    Bulunduğu görevlerde:
         1-   1000 000 kişiye  hitab edecek   Van(merkez)  su ve kanalizasyon  revize projelerinin saha çalışmalarında bulundu ve onaylayarak imza attı.
        2- Almanya Kalkınma bankasının  ( KFW)  % 85 hibe olarak desteklediği  14 milyon Euro  maliyetli Van içme suyu tedariği ve atık su bertarafı  projesinin , finans temini , yapım ve işletmesinin her aşamasında kontrolük  ve koordinatörlük yaptı.
        3-  19 milyon Euro   Erciş İPA-1  Erciş içme suyu ve  arıtma tesisi  prosesinin  yapım aşamalarında  denetim ve yönetiminde bulundu.
        4-   İpekyolu, Tuşba ve  Edremit’in bir kısmının sahilinden ve merkez atık suları toplayan kolektör hatlarının  projelendirilmesi, yapımı ve  işletmenin her aşamasında  bulundu.1000.000 kişi kapasiteli arıtma tesisinin   İhale aşamasına gelmesine kadar     Önemli katkı sunmuştur.
      5 -  Gevaş içme suyu sorunu köklü çözümü,   Akdamar adasına  Kıbrıs modeli su götürülmesi projesinin  hazırlanması  gibi  Van merkez ve diğer ilçelerinde  onlarca   İçme suyu temini ve atıksu bertarafı projelerin  hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde  hem teknik hem   Onaylayan olarak baş rol  almıştır
         İçme suyu  kayıp kaçak Oranı  %80 lerdeyken   Kayyumdan sonra  yapılan çalışmalar sonucunda  bu oranı  % 63 lere çekilmesinden ve VASKİ  nin kar eden kurum haline gelmesinden  önemli katkısı olmuştur.

      Ayrıca  yurt içi ve yurt dışında onlarca eğitim programlarına katılmış sertifikalar almıştır.

 Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Vehap Gezgen dahil, takım elbise ve iç mekanGörüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan