VEDAŞ’TAN VAN’A REKOR YATIRIM

Vangölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ), Van ili 2015 yılı yatırım çalışmaları hakkında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

VAN 23.12.2015 17:32:29 0
VEDAŞ’TAN VAN’A REKOR YATIRIM
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vangölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ), Van ili 2015 yılı yatırım çalışmaları hakkında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.



Bir otelde düzenlenen basın toplantısında bilgi veren VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, 2015 yılında Van iline yatırım için 35 Milyon 545 bin TL ile enerji altyapısı için rekor yatırım yaptıklarını söyledi.

Otelde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, VEPSAŞ Şirket Müdürü Murat Taş, VEPSAŞ Van İl Müdürü Mehmet Ali Atalan, VEDAŞ Van İl Müdürü Beytullah Özbayram, Yatırım Grup Müdürü Orhan Gültepe ve basın mensupları katıldı. 

2013 yılından bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Okuducu, “2013 yılının Temmuz ayında özelleşmiş bir kurum olarak Türkiye’de Holding bünyesinde Vedaş ve VEPSAŞ olarak yaklaşık 1800 personelimizle hizmet vermekteyiz. Özelleştiğimiz günden bu yana yatırım çalışmalarımız devam ediyor, fakat özellikle atılım yılımız 2015 ve sonrası olmuştur. 2013-2014 tarihleri arasında stratejik planlamalarımızı yaptık. Bu sürede Van’da problemli olan yerler tesbit edildi ve önümüzdeki ilk 30 yılda nasıl bir eneji altyapısı hazırlaması gerektiği yönünde çalışmalar yapıldı. Bölge müdürlüğü olarak Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de çalışmalarımızı yürütüyoruz. VEDAŞ olarak 27 İlçe, 2703 köy ve mezrada yaklaşık 600 bin aboneye hizmet vermekteyiz.  Bölgemizde 6 bin 240 adet muhtelif güçler dağıtım trafosu ve yaklaşık 35 bin kilometrelik hat uzunluğumuz mevcuttur. Türkiye genelinde kilometrekare başına 95 kişi ve 46 abone düşerken bölgemizde kilometrekare başına 44 kişi ve 12 abone düşmektedir. Bu bilgilerden anlaşılacağı üzere çok dağınık, geniş ve zor bir coğrafyada hizmet vermeye çalışmaktayız.” dedi.


2015 YILI İÇERİSİNDE YATIRIM PROJELERİ KAPSAMINDA NELER YAPILDI?
Toplantıda, 2015 yılı yatırım projeleri kapsamında yapılan çalışmalara değinen Okuducu, “Van Merkez ve birçok noktada trafoları yeniledik. Birçok noktada havai hatları yer altına aldık. Dağıtım 
merkezlerini yeniden inşa ettik. Dağıtım merkezlerinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlamış eski hücreleri son teknolojiye dönüştürdük. Depremden zarar gören trafo binalarını onardık veya yeniden inşa ettik. Yolda kalan direklerin deplaselerini gerçekleştirdik. 5 bin 743 adet yeni direk dikimi gerçekleştirdik. Gerilim dönüşümü kapsamında 776 adet trafonun değişimini tamamladık. Gerilim dönüşümü yapılan yerlerde izolatörlerin tamamını değiştirdik. 2015 yılında Van iline yatırım için 35 Milyon 545 bin TL ile enerji altyapısı için rekor yatırım yaptık.” şeklinde bilgi verdi.


“BÖLGE GENELİNE 400 MİLYON TL YATIRIM YAPMAYI PLANLAMAKTAYIZ”
2016 -2020 yılları arasında hayata geçireceğimiz projeler hakkında da bilgi veren Okuducu, “Tarife döneminde bölge geneline 400 Milyon TL yatırım yapmayı planlamaktayız. Bu konuda projelerimiz tamamlandı. SCADA/MS ve coğrafi bilgi sistemi ile şebekelerimizde oluşacak büyük arızaları teknik ofislerimizden anında tespit Edecek ve yine teknik ofislerimizden arızaya müdahale edebileceğiz. Köy enerji nakil hatları ve köy içi ag hatlarını yenileyeceğiz. Merkez ve köylerde aydınlatma çalışmalarına ağırlık vereceğiz. İl ve ilçe merkezlerinde şehir gelişimini tamamlamış cadde ve sokaklarda havai hatları yer altına alacağız. İmar planına göre yolda kalan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden tesisleri kaldıracağız ya da yer değişikliğini yapacağız. Ekonomik ömrünü dolduran trafo binalarının ve köşklerinin yenilenmesine devam edeceğiz.  186 Alo Arıza servisimizi ise çağın gerektirdiği şekilde çözüm merkezi haline dönüştürdük. Abonelerimiz bundan sonra 0850 211 0 186 numarayı arayarak sorunlarına çözüm bulabilir.” diye konuştu. 

Toplantı sonrasında VEDAŞ yetkilileri tarafından çalışmaların yapıldığı alanlar gezildi.

 
Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ