Vedaş'tan Gecikme Zammı Affı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Şirket Müdürü Zafer Türüt, 2013 yılı tahakkuk etmiş fatura borcu bulunan müşterilerinin 2013 yılı öncesindeki faturalarına işlenmiş olan gecikme zammının affedildiğini söyledi

VAN 9.09.2013 20:35:03 0
Vedaş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Şirket Müdürü Zafer Türüt, 2013 yılı tahakkuk etmiş fatura borcu bulunan müşterilerinin 2013 yılı öncesindeki faturalarına işlenmiş olan gecikme zammının affedildiğini söyledi.

Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Zafer Türüt, bölgenin ihtiyacı olan yatırımların yapılmasının yanında istihdam oluşturmak ve müşteri memnuniyetinin temel hedefleri arasında olduğunu belirtti. Türüt, "Müşterilerimizle yeni bir başlangıç adına 2013 yılı tahakkuk etmiş fatura borcu bulunan müşterilerimizin 2013 yılı öncesindeki tahakkuk etmiş olan faturalarına işlenmiş olan gecikme zamları affedilecektir. Bu haktan yararlanmak isteyen müşterilerimizin 30 Eylül 2013 tarihine kadar şirketimize başvurarak 2013 yılı içerisindeki tahakkuk etmiş elektrik borçlarını ödedikten sonra, 2012 yılı sonuna kadar tahakkuk etmiş olan borçlarının anaparasını peşin olarak ödemeleri gerekmektedir. Borcunu ödemeyen müşterilerimizin elektrikleri kesilecek icra yoluyla alacağın tahsiline gidilecektir" dedi.

Hedeflerinin 4 ilde çağrı merkezi oluşturmak olduğunu belirten Türüt, "Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta çağrı merkezleri oluşturmak bizim hedeflerimizden biridir. Bunun yanında otomatik okumaya geçilerek sayaçları uzaktan okuma çalışmaları içerisindeyiz. Bunun içinde sayaçlar tarafımızdan takılacak ve değiştirilecektir" ifadelerini kullandı.

Kaçak elektrik kullanımına da değinen Türüt, "Kaçak elektrik kullananlar, 70 milyon insanın hakkını yemiş oluyor. Çünkü bu tümüne yansıyor. Kaçak elektrik kullanımı hırsızlıktır. Başkasının hakkına tecavüzdür, kul hakkıdır. Bu nedenle kaçak elektrik kullananların bundan bir an evvel vazgeçmelerini istiyoruz. Ekiplerimizle birlikte şu anda sahada çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Eğer vatandaşımız bundan sonra kaçak kullanmayacaksa çok rahat bir elektrik sistemimiz kurulacaktır" şeklinde konuştu. - Van