Ve Kapıköy Modernize ediliyor

Van ve bölgenin ticaret potansiyelinde önemli bir yer tutan Kapıköy Gümrük Kapısı’nda modernizasyon çalışması başladı.

VAN 13.03.2015 16:47:02 0
 Ve Kapıköy Modernize ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hizmet binaları, Gümrük Ticaret Sahası, Teknolojik Altyapısı, Personel Çalışma koşulları, Bekleme Salonları, Cafeterya gibi alanların yetersizliği nedeniyle İran’dan gelen ve buradan İran’a giden yolcuların sıkıntılar yaşamalarına neden olan Van Kapıköy Gümrük kapısındaki bu durum tarihe karışıyor. 
Van Ticaret ve Sanayi Odasının uzun süredir Kapıköy Gümrük Kapısının Modernize edilmesi konusunda yoğun bir çalışma sarf etmiş, gerekli tüm mercilere durumun vehamiyeti dile getirilmiş, konunun takipçisi olmuştur. 
Van TSO uğraşları sonuç verdi
Van Ticaret ve Sanayi Odası ortağı olduğu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. 2014 Genel kurulunda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. Arif Parmaksız Kapıköy Gümrük Kapısının Modernizasyon Projesinin bugün itibari ile başladığını, iş makinalarının inşaat alanında hafriyat ve kazı işlemlerini başlattıklarını ifade ettiler. 
Genel Kurulu katılan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’da Kapıköy Gümrük Kapısının ülkemizin doğuya bakan yüzü olduğunu ifade ederek “ 300 Km. ülke sınırı olan ilimizin modern bir Gümrük Kapısına sahip olamaması ülkemiz adına da olumsuz bir durum yaratmaktaydı. Mevcut durum maalesef çok kötü koşullara sahiptir.  Özellikle yolcu geçişlerinde yaşanan olumsuzluklar ülkemize yakışmayacak durumlar yaratmaktaydı. Dolayısı ile konunun takipçisi olan Van TSO Birliğimiz nezdinde de sürekli konuyu gündemde tutmuştur. Van Kapıköy Gümrük Kapısı Modernizasyonu Projesinin hayata geçirilmesi Vanlılara büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan TOBB Başkanımız Sayın M.Rİfat Hisarcıklıoğlu’na, Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Sayın Arif Parmaksız ve genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Projenin tamamlanması ile 24 saat çalışma esasına uygun çalışma ortamı yaratılacak Kapıköy Gümrük Kapısı, hizmet Binası  ve alanları ile daha çağdaş ve hızlı hizmet veren, Ülkemize yakışır bir Gümrük Kapısı olacağını belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, “Hep birlikte yapılan hizmetlere sahip çıkmalıyız. Özellikle yöre insanının Kapıköy Gümrük Kapısına sahiplik etmesi çok önemlidir. Bizlerde bu önemli projenin bir an önce bitirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” ifadesini kullandı.