VAYAB, Kütüphaneler Haftası açılışında…

Her yıl 26-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftasının 54. Van il Kütüphanesinde yapılan programlar ile başladı.

VAN 26.03.2018 22:44:22 0
VAYAB, Kütüphaneler Haftası açılışında…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Okuryazar oranın çok düşük olduğu Van' da, amaçlarının bu seviyeyi az da olsa yukarı seviyelere çekme amacı ile çeşitli etkinlikler yapmanın gayretini verdiklerini belirten Van İl Kütüphane Müdürü Faysal İnan açılış programında kendilerini yalnız bırakmayan Van Şair ve Yazarlar Birliğine de teşekkür etti.


    Etkinlikle ilgili konuşan VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman ise; "İlimizin ve ülkemizin en acı gerçeklerinden biri olan Okuma alışkanlığının düşük olması bizi derinden üzmektedir. Biz bu önemli konuda VAYAB olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmak üzere bugünkü dinletide ve açılış programı için üyelerimiz ile bu önemli Kütüphaneler Haftasına katıldık. Burada Van' ın değerli büyüklerinden Ümit Kayaçelebi abimizle birlikte katılımcılara güzel bir sunum yapmak istiyoruz. Inşallah faydalı bir hafta olur, başta öğrenciler ve öğretmenlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin Kitaba daha çok zaman ayırması gerekir" diye konuştu.


    Programın özel davetlisi olan Van'ın yaşayan hafızası Ümit Kayaçelebi ise konuşmasında; "Geçmiş dönem ile günümüz teknolojisi arasındaki fark nedeni ile gençlerimiz bugün daha çok bilgisayar,tablet ve telefon ile vakit geçirmektedir. Bu nedenle Kitap Okumaya fazla zaman ayıramıyor haliyle toplum olarak Kitap Okuma alışkanlığı zayıflamaktadır. Dilerim Kütüphaneler Haftası vesilesi ile Kitap okuyan insan sayısı artar" ifadelerini kullandı.