Vatso Yıllık Değerlendirme Toplantısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, 'Firmalardan teminat alacağız ve vadettikleri sayıda işçi çalıştırmayanların teminatları yanacak' dedi.

VAN 29.11.2012 19:25:52 0
Vatso Yıllık Değerlendirme Toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00


VanTicaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, "Firmalardan teminat alacağız ve vadettikleri sayıda işçi çalıştırmayanların teminatları yanacak" dedi.

Nadiroğlu, VATSO'nun yıllık değerlendirme toplantısında, son bir yılda yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Kentte geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından büyük acılar yaşadıklarını belirten Nadiroğlu, can ve mal kayıplarının yanında özellikle kentte ekonomik anlamda önemli sorunların yaşandığını, ekonomik canlılığı tekrar kazandırmak için çaba harcadıklarını söyledi.

TOBB üyesi oda başkanları ile Başbakan Erdoğan'ı önceki gün ziyaret ettiklerini aktaran Nadiroğlu, "Sayın Başbakana yaşanan sorundan en çok sanayici ile iş adamlarının etkilendiğini, istihdam alanı yaratan insanların zarar gördüğünü aktardım. Başbakan da en çok sıkıntıyı bizlerin çektiğine işaret edip,

'sorunun çözülmesi konusunda samimi olduğunu ve karşılıklı mutabakatla çözülmesinden yana olduğunu' aktardı. Bu görüşmemizin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP ve Bdp'li siyasilerle görüşmemiz olacak" dedi.

Depremden önce Van'da iki önemli projelerinin olduğunu dile getiren Nadiroğlu, şu anda 54 milyon lira maliyeti olan Tekstil Kent ve Fuar Merkezi'yle ilgili ihale sürecinin tamamlandığını ifade etti.

Nadiroğlu, şunları kaydetti:

"32 firmanın katıldığı ihalede yüzde 40 oranında kırım yapıldı. Tekstil kent projesi 3 kez revize edildi. Çünkü biz 50 yıllık öngörü ile projeyi hazırlıyoruz. Aralık ayı içinde tekstil kent ve fuar merkezinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar burada yatırım yapmak için 31 başvuru var. Türkiye'nin tanınmış markaları da var bu firmalar arasında. Bu konuda bizim tek şartımız istihdam. Firmalardan teminat alacağız ve vadettikleri sayıda işçi çalıştırmayanların teminatları yanacak. 2013 yılında ortak fuarlarımızı kendi fuar alanımızda yapacağız. 12 bin 900 metrekare kapalı alanda yapılacak olan merkezimizde uluslararası kongreler de yapılabilecek" diye konuştu.

Nadiroğlu, VATSO seçimlerinin 2013 yılı mart ayında yapılacağını, seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı.

Muhabir: Fahrettin Gök / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş - Van