VATSO Okul Yakma Olaylarını Kınadı

Van Ticaret ve Sanayi Odası VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, geçtiğimiz günlerde Yalım Erez Mahallesi`nde bulunan, TOBB İlköğretim Okulu`nun yakılmasını okulda düzenlediği bir basın açıklamasıyla kınadı.

VAN 26.11.2012 19:04:55 0
VATSO Okul Yakma Olaylarını Kınadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Okulda yapılan basın açıklamasına VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Başkan yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu ile Okul Müdiresi Belkıs Turul katıldı.

 

Açıklamayı okuyan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, okula yapılan saldırıyı hatırlatarak, "Bu bizim kardeş okulumuzdur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ismini taşımaktadır. Ve bu okul ildeki tüccar ve sanayicinin alın terleriyle kurulmuş bir okuldur. Bu okulu yakanlar, tüccar ve sanayicinin alın terine ihanet etmiştir. böyle bir olayı bizler kabul edemeyiz. Neticede burada birçok öğrencimiz eğitim görmekte, öğretmenlerimiz burada eğitim vermektedir. Bildiğiniz gibi burada eğitimini devam ettiren öğrencilerimize her yıl çeşitli yardımlarda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Okul Yakmakla Hiçbir Şey Elde Edemezler"
Okul yakmakla kimsenin bir şey elde edemeyeceğini belirten Nadiroğlu, "Bunlar okul yakmakla bir yere varacaklarını zannediyorlar. Ancak okul yakmakla kimse bir yere varamayacaktır. Biz bu tür olayları lanetliyoruz. Umarım bunların tekrarı olmaz. Bunu yapanların da en kısa zamanda adalet önüne çıkmasını ve hesap vermesini bekliyoruz" dedi.

 

Daha sonra okulda incelemelerde buluna Nadiroğlu ve beraberindekiler okul Müdiresi Belkıs Turul`dan bilgi alarak buradan ayrıldı.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) İlköğretim okulu bundan üç gün önce gece saatlerinde kundaklanmış 2 derslik ve öğretmen odasının büyük bir bölümü yanmıştı. (Murat Dalgın - İLKHA)