VATSO ertelemelerle ilgili suskunluğunu bozdu

Daha önce Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından gündeme getirtilen KOSGEP kredilerinin ertelenmesiyle ilgili sessizlik bozuldu. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu; 'Kısa sürede bu gerçekleşecektir' dedi.

VAN 26.03.2013 13:57:07 0
VATSO ertelemelerle ilgili suskunluğunu bozdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 K Türü Yetki Belgesi Ofisi`nin açılışında konuşan VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, Daha önce Van`ın eski milletvekillerinden Hüseyin Çelik`e yazdığı bir mektupla erteleneceğini gündeme getirdiği KOSGEP kredileri ile ilgili uzun bir süredir sürdürdüğü sessizliğini bozdu.

 

"Ertelemeler kısa sürede bu gerçekleşecek"
Bir soru üzerine konuşan Nadiroğlu; çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün bakanımla görüştük. Bu geçen sene verilen KOSGEP kredilerinin tekrar ertelenmesi anlamında taleplerimiz olmuştu. Depremlerden sonra ilimiz yeniden canlandı ekonomisi yeniden canlanmaya başladı. Bildiğiniz gibi KOSGEP vasıtasıyla esnafımıza verilen üç trilyon paranın ilimizde kalması için ilimizin ekonomisine katma değer sunması için bu paranın ertelenmesi ve burada kalması yönünde bir talebimiz oldu. Bakanımız uygun gördüler. Kısa sürede bu gerçekleşecek. Sizlerin vasıtasıyla bunu kamuoyu ile paylaşacağız." açıklamasında bulundu.
Öte yandan ertelemenin gündeme geldiği 12 Şubat 2013`ten bu yana VATSO Başkanı Nadiroğlu`nun sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı. (Murat Dalgın - İLKHA)