VATBO Yeni Hizmet Binasının Tanıtımını Yaptı

Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak ve yönetim kurulu üyeleri, yeni hizmet binalarının kapılarını basın mensuplarına açtı.

VAN 13.05.2013 15:43:55 0
VATBO Yeni Hizmet Binasının Tanıtımını Yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak ve yönetim kurulu üyeleri, yeni hizmet binalarının kapılarını basın mensuplarına açtı.

7 Bin metrekare arsa üzerine inşa edilen ve sadece bin metrekaresi hizmet binası olarak yapılan VATBO hizmet binasının geri kalan kısımları ise yeşil alan olarak bırakıldı. Basın mensuplarına yeni bina ilgili bilgiler veren VATBO Başkanı Feridun Irak, Van'a böylesi bir bina kazandırmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Yeşil alanın her tarafına betondan binalar dikebileceklerini fakat bunu yapmadıklarını vurgulayan Irak, Van'ın yeşil alanlara çok ihtiyacının olduğunu bu yüzden bunda da kendilerinin de katkısının olmasını istediklerini anlattı. Irak, "Bu alanımızı halkımızın gelip dinlenebileceği güzel bir mekana dönüştürmeye çalışıyoruz. Şuan yeşil alanların olduğu yerlerde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) başta olmak üzere Mevlana, Saidi Nursi, Atatürk, Ahmedi Hani'nin güzel sözlerinin bulunduğu levhaları üzerine yazılmış sözler bulunmaktadır. Bunları daha da çoğaltmayı düşünmekteyiz. Binamızın zemin katında taziye yerleri abdest alma yerleri bulunmaktadır. Bayanlar için ayrı bölüm erkekler içinde ayrı bölümler oluşmaktadır. Burayı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Her vatandaşımız buraya gelerek taziyesini burada gerçekleştirebilir. Aynı şekildi binamızın en üst katında 160 kişilik dev bir toplantı salonu yaptık. Burayı da halkımızın hizmetine açıyoruz" dedi.

Binalarının birinci katlarını 2 bankaya kiraladıklarını ve bir üstede kendilerinin hizmet verdiğini vurgulayan Irak, hizmet verdikleri kat ile de bilgiler verdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Gerek VATSO'ya adaylığı ile gerekse de tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Van'a yakışır bir seçim yapılması arzusu içerisinde olduklarını anlatan Irak, ithal edilmesine onay verilen büyükbaş hayvanlar konusunda getirilen sınırlamalara ise tepki gösterdi. Bu sınırlamalardan dolayı hayvan ithal eden girişimcilerin büyük zararlara uğradığını vurgulayan Irak, şap hastalığı yüzünden de birçok hayvanın telef olduğunu kaydetti. Tanıtımın ardından ikramların yapılması ile birlikte program sona erdi. - Van