Vatbo Başkanı Toprak'tan turist rehberlerin önemli mesaj

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısıyla Van’daki turist rehberlerinin gününü kutladı.

VAN 22.02.2014 01:09:05 0
Vatbo Başkanı Toprak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısıyla Van’daki turist rehberlerinin gününü kutladı.

21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, “Van ilimiz başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında bakanlık bünyesinde çalışan tüm turist rehberlerinin gününü kutluyorum” dedi.

Toprak, mesajında Anadolu’nun dört bir yanında zengin tarihsel, kültürel, doğal ve beşeri kaynakların yer aldığını belirterek, bu değerlerin Türkiye turizminin geleceğe yönelik yol haritasında önemli unsurlar olduğunu söyledi. Toprak, bu değerlerin tanıtılması, doğru anlatılması, korunması, farkındalık oluşturulması amacıyla turist rehberlerine büyük görevler düştüğüne dikkat çekti. Başkan Toprak, “Anadolu bir zenginlik kaynağıdır. Uygarlıkların beşiği, efsanelerin, kültürlerin, tarihin, tabiatın, beşeri, kültürel tüm güzelliklerin geniş bir coğrafyaya yayıldığı bu bereket yurdunun en doğru ve en güzel şekilde tanıtılması şüphesiz en büyük arzumuzdur. Her işin ehline verilmesi şiarından yola çıkarak, Bakanlığın belirlediği standartlar çerçevesinde yetişen ve kokartlarını, vazife belgelerini alarak gerek kendi bölgelerinde gerekse tüm yurtta rehberlik, mihmandarlık görevi yürüten bu meslek kesimine sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Üniversite bünyesinde yer alan turizm bölümlerinin burada rehber yetiştiren okulun kendileri için en büyük nimet olduğunu ifade eden Toprak, “Bölgesinde lider il konumuna getirdiğimiz Van’ın en önemli sektörlerinden biri olan turizmi doğru yapan, bilen, anlayan kişilere teslim etmemiz, yasal haklarına saygı göstererek hassasiyetlerini göz ardı etmememiz gerekir. Rehberlerimizden beklentimiz ise Van’ı 2023 vizyonu çerçevesinde bölgesinde lider il konumuna getirmek, yerli yabancı herkese doğru ve güzel anlatmak, bıkmadan usanmadan insanlara bu ülkenin değerlerini aktarmalarıdır ve bunu eksiksiz olarak yapacaklarından da şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Van Turist Rehberleri Derneği bünyesinde görev yapan tüm turist rehberlerimizin gününü en samimi duygularımla kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: IHA